Gumiégetésnél nem kopnak el a fékek?
Azért nem elhanyagolható! Nekem igencsak taposnom kell a féket ahhoz, hogy álljon az autó, de a hátsó kerekek forogjanak!
Sajnos a gumiégetés mindent visz: Gumit, üzemanyagot, féket, kuplungot, de a látvány kárpótol.
Itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=2YSwjstI2lU
Ez egy szélsőséges példa, de itt is látszik, hogy kap az a hátsó fék, hiszen gyakorlatilag izzik, és tüzet is okoz.
Tüzet? Itt a kuplung égett el.
Az oké, hogy a videóban izzik a fék, de ez egy 2+ percet égetés volt. Ha nem úgy éget gumit, hogy egy vatta új hátsó garnitúrát lenulláz egy 5 percet videóban, akkor azért nagyon nem fekteti ki a féket :)
Köszi a válaszokat!
Közbe utána is olvasgattam egy kicsit, és azt találtam, hogy pl. az ausztráloknál (náluk ez baromi népszerű "sport") egy ún. line lock nevű cuccot alkalmaznak, ami fullra kikapcsolja a hátsó fékkört. Alapból viszont ezek szerint fog a fék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!