Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a franc van az autómmal?

Mi a franc van az autómmal?

Figyelt kérdés

Télen vettem egy 2001-es Xsara Picasso 1.6 benzinest. Nem volt vele gond, csak annyi, hogy nagyon ritkán leáll a motor valami oknál kifolyólag.

Most viszont menet közben a műszerfalon minden féle jelzőrendszer villogott, de csak pillanatokra minden. Kirakta magától az elakadásjelzőt, aztán abbahagyta. Majd minden mutató elszállt pár mp-ig, aztán vissza jött. Majd a motorhibát, kéziféket, gyújtást, mindent felvillantott + index menet közben megállt egy ideig + a km/h mutató meg minden más helyén csak vonalak voltak (----). Aztán ismég vissza jött minden kb 1 percre és újból kezdődött. Az autó nem állt meg, nem csinált semmi rosszat.

Mi lehet ez? Kicsit aggaszt, főleg a szerelés, mivel jelenleg nagyon nincs :(

Előre is köszö

2017. jún. 8. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkusaruk jól érintkeznek?
2017. jún. 8. 18:57
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Majdnem leírtad a választ a kérdésben. Nem mi a franc hanem mi a francia. Nekem a jelenlegi kocsim előtt (Audi A4) egy Reanult Clio-m volt. Viszont annyi baj vilt vele állandóam mind elektronikailag mind mechanikailag, hogy aztán eladtam. Ráadásul a szerelő is sokszor panaszkodott hogy vigyem onnan ne is lássa utálja a francia kocsikat. Sokszor a legegyszerűbb alkatrészhez is hogy hozzáférj a fél kocsit le kell bontani. Nekem olyan hibáim voltak, hogy a szivató behülyült, és akkor is ment, amikor már az autó beindult, és a kulcs már egyenesben volt, előfordult, hogy amikor a fényszórót felkapcsoltam, a féklámpa is folyamatosan világított, amikor meg benyomtam a féket akkor hagyta abba a világítást, tehát fordítva működött. Olyan is volt, hogy az ablaktörlő nem állt ke, de még gyújtás nélkül is ment tovább, amíg le nem szívta az aksit.
2017. jún. 8. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi lehet? Beleköltözött a nyavalya a villamosságba...

Nem egyedi eset, ha angol fórumokon rákeresel lesz mindenféle hasonló szitu, önműködőre váltott ablaktörlőkkel, vadul és össze-vissza villogó visszajelző lámpákkal, lámpa felkapcsolására működni kezdő irányjelzőkkel és egyebekkel.

Ha szerencséd van némi diagnosztikával meg csatlakozás-takarítással megúszod (pl. testcsatlakozások), ha nincs, akkor vezérlőmodul (a Citroenék BSI modulnak hívják, keress rá nyugodtan erre is).

2017. jún. 8. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
citrom,vagy rezsó,egyre megy.mind elekrtonikai hibával szenved.elkövettem ezt a hibát,mikor vettem a rezsóm,de korigáltam,s jó volt látni,hogy többé senkit nem fog szivatni.Le lett darálva!!!!!!
2017. jún. 8. 22:49
 5/5 anonim ***** válasza:

esélyes a BSI.

De egy kiolvasó megmondja a hibát

2017. jún. 11. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!