4 ütemű 50-es robogóba érdemes prémium benzint tankolni?
Van egy Yamaha Jog 4T (2010) benzines robogóm, minden gyári rajta. Nem keverékkel megy, eddig normál 95-össel ment.
Elgondolkoztam azon, hogy ki kellene próbálni a Mol EvoNeo-t vagy a shell V-Powert, hogy azzal hogy megy a motor. Mivel 3 literes tankról beszélünk, es 100-on maximum 2.1-et eszik, az árkülönbözetet nem nagyon érezném meg, ezért jött az ötlet.
Érdemes bele EvoNeo-t tankolni, vagy semmi pozitív hozadéka nem lenne a magasabb áron kívül?
Szóval neked a magasabb ár az pozitív hozadék? :)
Semmi különbség nem lesz.
Próbáld ki.
Nekem a Mol 95-ös után a 100-assal PICIT mintha jobban viselkedett volna a gázadásra a motor. De nagyon minimális különbséget éreztem csak, lehet akár az is, hogy én tévedtem vagy épp jobb napom volt.
"Nekem 2T yamahám hasított a V-powertől."
Gondolom a kétütemű robogód motorvezérlője felismerte a jobb benzint és állított az előgyújtáson, igaz?
Igen 7-es!Ez biztosan igy volt,es a v-powerbol 2decit evett 100-on!
Es kitisztította az egesz rendszert,illetve egyenletesebb lett az alapjarat illetve.......hirtelen nem jut eszembe több urban legend......
Végülis teletankoltam vele, a pozitív hozadékot kicsit ironikusan értettem mellesleg. :)
90km megtétele után érezhetően jobban megy valamivel azonos gáz mellett, kevesebb gázadással képes tartani az adott sebességet. Következő tankolásnál kiderül, hogy ez a fogyasztáson is meg fog-e látszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!