A teherautó sofőröket mi alapján fizetik, hogy ennyire ráérnek?
Gondolok itt a 7.5 tonnás áruszállítókra, olyan lassan baktatnak az úton, hogy egy jobb állapotú Szimóval is megelőzöm őket.
Kamionosokat nem szidom, tisztában vagyok vele, hogy 40+ tonnával nem könnyű gyorsítani!
Ohó, pedig pont a 40 tonnások mennek gyorsan. Igaz csak 85-90-ig.
A C1-es nem siet, azok nagy része helyileg szállít, ráér. Mondjuk én is utálom előzgetni őket, de leelőzöm és annyi.
Talán az, hogy a büntetési tételek elég riasztóak! Főúton 70, autópályán 80 km/h a megengedett maximum.
Nyilván egy kicsit ezeket túl lehet lépni, de nem érdemes, mert jön a csekk.
Én speciel már kaptam 83-ra figyelmeztetést az M7-ről, hogy: " a közeljövőben tartózkodjak a sebesség túllépésétől"
Na hát először is tisztázzuk, szerintem nagyon ritka a lassú kisteherautós, én pont azt látom, hogy nyomják neki, amit csak bír az autó. Úgyhogy nem jó az általánosításod kérdező.
A 40 tonnásokat mostmár egyre több cég napibérben fizetik, úgyhogy tényleg ráérnének, de általában nem lazsálnak, mert a címekre időben oda kell érni. A 7,5 tonnásoknál ez még annyira nem működik, meg nekik inkább fix fizetésük van.
"Főúton 70, autópályán 80 km/h a megengedett maximum"
Akkor mindent értek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!