Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti kb mennyit költötök 1 évbe...

Ti kb mennyit költötök 1 évbe az autótok karbantartására, javítására?

Figyelt kérdés
2017. jún. 5. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Nos, én egészen pontosan 0 Ft-ot, nincsen :)
2017. jún. 5. 14:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Amennyit szükséges, de azt csak a jövő évben tudom, hogy mennyit költöttem az elmúlt évben.

Vannak előre tervezhető kiadások, mint az olajcsere, vagy ha esedékes a gumik cseréje, de a nem tervezhető kiadásokkal nem lehet számolni.

Jó esetben egy adott évben nem lesz semmi plusz kiadás, de lehet több is elöfordul, s nem is kell nagyon bonyolult dolgokra gondolni.

Meghibásodhat egy kapcsoló, egy jeladó, elkopik egy alkatrész, az már kiadás.

2017. jún. 5. 14:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Olajcsere, plusz tavaly volt egy lyukas hűtőm. Az 20 ezer környékén megvolt, alkatrészt kedvezménnyel vettem, a cserét pedig itthon csináltuk.

A karbantartásba ha beleszámít a tisztítás, akkor sampon és műszerfalápoló pár ezer, egy flakon jó ideig kitart.

Ezen kívül a hülyeségeim már többe fájnak, és inkább le sem írom, hogy mennyiért vettem felnit. Ami még nincs, de tervben van, az az ültetőrugó, meg esztétika miatt hátsó lökhárító toldat, a mostaninak hiányzik a levehető vonóhorog takarója, és a dupla kipufogó miatt is kell.

2017. jún. 5. 15:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Pont most van meg egy éve a kocsi, 400k ment rá az üzemanyagon felül: adók, biztosítás, lemezfelniszett a téligumihoz, riasztó beszerelés, olajcsere, vezérléscsere, hátsó lengéscsillapító porvédő csere, parkolások meg az apró.
2017. jún. 5. 16:07
 5/9 Beviz Elek ***** válasza:
Sokmindentől függ, kb 100e ft
2017. jún. 5. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Változó. Volt, hogy 2 olajcsere volt összesen egész évben, volt hogy gumit vettem rá, de pl idén teljes motorfelújítást kap, ami 300ezer körül áll meg. Az elmúlt 6 év alapján lehetetlen lenne átlagot venni.
2017. jún. 5. 16:21
 7/9 anonim ***** válasza:
28 ezer forintot : olaj és szűrők (levegő,olaj és pollen) illetve klímát töltettem és tisztíttattam .
2017. jún. 5. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Változó, de most idén kb 30-40e. Tönkrement a gyújtás trafó, + a katalizátor is tönkre ment. Mondjuk öreg kocsi, 25 éves lesz. Idén kilakatoltatom az olyon 250e-be lesz.
2017. jún. 5. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Két havonta olajcsere: 6*10000=60000

Két évente egy-egy szett téli és nyári gumi, évente kb. 80000.

Két évente féktárcsák, az évente kb. 20000.

Évente fékbetétek 10000.

Néha valami egyéb.

Összesen kb. évi 200 ezer Ft, vagyis kb. 3-4 Ft/km a költség.

2017. jún. 5. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!