Ti kb mennyit költötök 1 évbe az autótok karbantartására, javítására?
Amennyit szükséges, de azt csak a jövő évben tudom, hogy mennyit költöttem az elmúlt évben.
Vannak előre tervezhető kiadások, mint az olajcsere, vagy ha esedékes a gumik cseréje, de a nem tervezhető kiadásokkal nem lehet számolni.
Jó esetben egy adott évben nem lesz semmi plusz kiadás, de lehet több is elöfordul, s nem is kell nagyon bonyolult dolgokra gondolni.
Meghibásodhat egy kapcsoló, egy jeladó, elkopik egy alkatrész, az már kiadás.
Olajcsere, plusz tavaly volt egy lyukas hűtőm. Az 20 ezer környékén megvolt, alkatrészt kedvezménnyel vettem, a cserét pedig itthon csináltuk.
A karbantartásba ha beleszámít a tisztítás, akkor sampon és műszerfalápoló pár ezer, egy flakon jó ideig kitart.
Ezen kívül a hülyeségeim már többe fájnak, és inkább le sem írom, hogy mennyiért vettem felnit. Ami még nincs, de tervben van, az az ültetőrugó, meg esztétika miatt hátsó lökhárító toldat, a mostaninak hiányzik a levehető vonóhorog takarója, és a dupla kipufogó miatt is kell.
Két havonta olajcsere: 6*10000=60000
Két évente egy-egy szett téli és nyári gumi, évente kb. 80000.
Két évente féktárcsák, az évente kb. 20000.
Évente fékbetétek 10000.
Néha valami egyéb.
Összesen kb. évi 200 ezer Ft, vagyis kb. 3-4 Ft/km a költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!