Gyújtásnál kiakad a vízhőfok jeladó mutatója, használható így a motor?
Valamitől tönkre mehetett, ugyanis hideg motornál még csak a kulcsot fordítom el de már a mutató vagy félig felkúszik vagy teljesen pirosba, amikor pedig már beindítom, és járatom egy kicsit, melegedés közben már táncol a mutató apró mozgásokkal fel le.
járó motornál lehúztam a csatlakozót a jeladóról, ekkor leszaladt a mutató, viszont újra csatlakoztatva megint felment, pedig a hőfokot el sem érte. Az alapjárat olyan amilyennek lennie kell, ugyanúgy húz, hangja szép, szóval nem értem.
Elvileg csak a jeladó tréfál meg, járhatok vele ugyanúgy?
Járhatsz vele, sok autón nincs is hőfokmérő. Ha eddig nem volt baja, nem forralta a vizet, akkor nincs mitől félned.
Igen, bizonyára a jeladó a rossz, nem nagy összeg érdemes kicserélni.
Általában jeladó meghibásodása miatt csinál ilyet, ez még nem tragédia csak saját érdekedben nem árt lecserélned mert ha esetleg mégis forrna a víz valamiért akkor jobban észrevennéd jól működő mérővel.
Egyébként még a hőgomba meghibásodás miatt is csinálhat hasonlót, de akkor beindulna akár a hűtőventilátor is. Nekem volt olyan autóm amin a gomba adta meg magát, hidegbe egész éjszakát állt autó -10 fokba beindítottam és már egyből a hőfok jelző kiakadt szinte és fél perc járatás után beindult a ventilátor, utána helyre állt egy ideig, majd megint követte ezt, és közben a motor még jéghideg volt szinte :)
A hőgombákat kicseréltettem meg a szerelő másik jeladót is javasolt hogy rakjunk bele ha már szét van kapva a gép.
Nagy távokra nem is járok vele, szerencsére a munkahely is fél óra alatt nyugodt tempóval megközelíthető.
Egyébként nálam a jeladó a blokk részéhez csatlakozik, egy hőgomba van a hűtőradiátorba belecsavarva, ami a ventilátornak adja a jelet, és van ugye a termosztát, jó esetben ez működik nem?
Nem mondtam hogy nem érdekel, de dolgozni hogy járok majd vele, az ünnep miatt eltolódik most az alkatrész rendelése is.
Mivel semmi probléma nem volt csak egyik pillanatról a másikra gyújtás ráadásnál majd indításnál, megbolondult a jeladó, így hiszem hogy csak ez a gond, de a hőgombát is kicserélem vele együtt ami a ventilátort üzemelteti, ezeken kívül pedig a termosztát jöhetne szóba, de forraltam neki vizet közben folyamatosan figyeltem hogy nyílik/zár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!