Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyújtásnál kiakad a vízhőfok...

Gyújtásnál kiakad a vízhőfok jeladó mutatója, használható így a motor?

Figyelt kérdés

Valamitől tönkre mehetett, ugyanis hideg motornál még csak a kulcsot fordítom el de már a mutató vagy félig felkúszik vagy teljesen pirosba, amikor pedig már beindítom, és járatom egy kicsit, melegedés közben már táncol a mutató apró mozgásokkal fel le.

járó motornál lehúztam a csatlakozót a jeladóról, ekkor leszaladt a mutató, viszont újra csatlakoztatva megint felment, pedig a hőfokot el sem érte. Az alapjárat olyan amilyennek lennie kell, ugyanúgy húz, hangja szép, szóval nem értem.

Elvileg csak a jeladó tréfál meg, járhatok vele ugyanúgy?

2017. jún. 4. 07:43
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Járhatsz vele, sok autón nincs is hőfokmérő. Ha eddig nem volt baja, nem forralta a vizet, akkor nincs mitől félned.

Igen, bizonyára a jeladó a rossz, nem nagy összeg érdemes kicserélni.

2017. jún. 4. 08:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Általában jeladó meghibásodása miatt csinál ilyet, ez még nem tragédia csak saját érdekedben nem árt lecserélned mert ha esetleg mégis forrna a víz valamiért akkor jobban észrevennéd jól működő mérővel.

Egyébként még a hőgomba meghibásodás miatt is csinálhat hasonlót, de akkor beindulna akár a hűtőventilátor is. Nekem volt olyan autóm amin a gomba adta meg magát, hidegbe egész éjszakát állt autó -10 fokba beindítottam és már egyből a hőfok jelző kiakadt szinte és fél perc járatás után beindult a ventilátor, utána helyre állt egy ideig, majd megint követte ezt, és közben a motor még jéghideg volt szinte :)

A hőgombákat kicseréltettem meg a szerelő másik jeladót is javasolt hogy rakjunk bele ha már szét van kapva a gép.

2017. jún. 4. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
A jeladót a saját érdekedben cseréld ki minél előbb,mert az ördög nem alszik.Ha netalán valami miatt tényleg forrna a víz, te akkor csak legyintenél,hogy ezt csinálja mindég és nincs baj.Csak tényleg forr és ez neked sokkba kerülhet,ha hosszabb távot mégy és csak akkor kapsz észbe ,mikor megáll a motor és zsebbe nyúlós lesz a buli.Ez nem egy szinte filléres összeg és még nem is kell izgulnod,ha menni kell valahová,és a zabszem sincs a s., hátsódban.
2017. jún. 4. 09:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagy távokra nem is járok vele, szerencsére a munkahely is fél óra alatt nyugodt tempóval megközelíthető.

Egyébként nálam a jeladó a blokk részéhez csatlakozik, egy hőgomba van a hűtőradiátorba belecsavarva, ami a ventilátornak adja a jelet, és van ugye a termosztát, jó esetben ez működik nem?

2017. jún. 4. 11:10
 5/7 anonim ***** válasza:
És ha a termosztát leragad már is rossz eset van és nem működik,igaz.De minek teszel fel olyan kérdést amire nem is érdekel a válasz, mert úgy is mindegyikre meg van a te válaszod?Ebbe a melegbe meg amúgy is felforr termosztát hiba esetén 10 km-en belül.A blokkban lévő jeladó a hibás de ez neked nem számít.Járj vele még bírja a vas.
2017. jún. 4. 12:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Te a PATÓ PÁL ÚR vagy?
2017. jún. 4. 12:45
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem mondtam hogy nem érdekel, de dolgozni hogy járok majd vele, az ünnep miatt eltolódik most az alkatrész rendelése is.

Mivel semmi probléma nem volt csak egyik pillanatról a másikra gyújtás ráadásnál majd indításnál, megbolondult a jeladó, így hiszem hogy csak ez a gond, de a hőgombát is kicserélem vele együtt ami a ventilátort üzemelteti, ezeken kívül pedig a termosztát jöhetne szóba, de forraltam neki vizet közben folyamatosan figyeltem hogy nyílik/zár.

2017. jún. 4. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!