Toyota corolla 2. 0D 1995 (e100) miért nem megy normálisan? Bővebben lent.
Sima szívódízel autóhoz mérten is brutálisan lomha és erőtlen valamiért az autó.
Új munkáltatómtól vásároltam egy öreg corollát.
Az autót mielőtt megvetem félrerakták mert nehezen indult.
Később lecserélték az adagolót rajta egy bontóból vásárolt darabra. Ezt egy gépkezelő kolléga végezte aki csak felszerelte de nem állítót rajta semmit. Ezután a hiba megmaradt és hidegen erősen füstölt az autó, plusz állítólag azóta ilyen rósz a menettulajdonsága. Ezekután elvitte a főnök egy szervizbe az autót és ott valamit a hengerfejben cseréltek a szelepeknél ha jól hiszem szelep vezetőket vagy ilyesmit. Laikusként annyit látok hogy új a hengerfej tömítés.
Azóta nem füstöl viszont menetre nem változót. Én a szerviz után vettem meg a főnökömtől jó vétel reményében sajnos. Az indítási nehézséget egy jó barátom megszüntette egy utólagosan beszerelt visszacsapó szeleppel.
Azóta több napi állás után is szó szerint pöccintésre indul az autó.
A motorja hidegen és melegen is egyaránt egyenletesen és hozzáértő füléhez mérten is gyönyörűen jár.
De menet közben hatalmas csalódás éri az embert mert kigyorsításkor nem húz a motor, emelkedőn meg erőtlen.
Azok után mondom ezt hogy vezetem már számtalan szívódízel autót. Kisebbet, nagyobbat, idősebbet, fiatalabbat, sőt egy ugyanilyent is és túlontúl
ez a legrosszabb.
Konkrétan egy mezőgazdasági vontató, nem lendületből való előzése normál vidéki forgalomban is számottevő verejtékkel jár.
Mindezek után a kérdésem arra irányulna hogy lehetséges hogy az "új" adagolót hozzákellet volna állítaniuk a motorhoz?
Vagy lehetséges hogy porlasztó vagy egyéb alkatrész okozhatja ezt a hibát?
Előtöltés állítás után lényeges a javulás.
Talán a többi betudható a motor korárából adótható kopásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!