Üdv! Van egy vw polo gépjárművem.1995 aev motorkód. Olyan hibája lett, hogy néha meleg motornál, ha egy lámpánál megállok leáll a motor. Utána rögtön indúl és megy tovább. Mi lehet a baja? Szerelő sem tudja.
Hali mindenki!
Gyújtáselosztó komplett csere.
Emiatt állt le néha.
25000 ezrembe került, mert először csak a jeladót cserélték ki. Amúgy 15000 ft szereléssel együtt.
Remélem segítettem valakinek még ezzel az infóval.
Helló!
Na ez hiba jenség jól megszivatott.
Kicserék a gyújtáselosztót és pár napig müködött is a kocsi rendesen, de tegnap megint előjött a hiba. Lekarmolt az iged a seggemig. De pici keresgélés után észrevettem, hogy a gyútókábelnél áthúz a szikra kettőnél is. Hirtelen nem volt más csak szigetelőszallag kéznél. Biztos , ami biztos körbetekertem az összes gyújtókábelt, de hosszútávon ez nem jó megoldás azt tudom. Kicseréltetem mindet. Remélem már eltünik a hiba. Eddig jónak látszik. Fordulatszém alapjáratin stabil. Jobban is húz a motor melegen is. Úgy tünik a ez vot a gond és fölöslegesen cserélték ki a gyújtáselosztót :/.
Nah, mostmár megtaláltam a leállások igazi okát.
2 szerelőnél volt az autó. Az egyik hall jeladót cserélt. A másik a komplett gyújtáselosztót. Nem oldotta meg a hibát, ezért saját kézbe vettem a dolgokat. Először én is lyukra futottam az alapjárati motor cserével. Kicseréltem majdnem egy hétig jó volt aztán ma megint előjött a hiba. Alapjáratin leállt. Viszont most megfigyeltem, hogy olyan volt mintha elfogyott volna a benzin, ezért ránéztem az üzemanyagnyomás szabályozóta. És minden világos lett. Ki voltak lazulva a csavarok. Az egyik nullára kitekeredett és ugye az uzemanyag ott kiszökött. Három csavart kb egyenlően meghúztam. Most érezhetően jobban is húz a szekér.
Leállás oka...
Egy nyavajás 1500 forintos benzin szürő.
Két autószerelő sem tudott rájönni. Érdekes, hogy csak meleg motornál jelentkezett a hiba. A benzinszűrő tönkrement. Mikor kiszereltem és picit megráztam lötyögött benne a szürő. Gondolom néha elzárta a benzin utját és amitt volt, hogy néha le is állt főleg alapjáraton meg néha menet közben is . Kicseréltem azóta szépet fut a szekér :)
Ha valaki olvassa ezt és hasonló hibajelenség van. Egyenletlen alapjárat: oka lehet az akkumulátor gyenge. Jobb esetbe csak aksi töltés vagy aksi csere. Rosszabb generátor hiba.
Motor néha alapjáraton leáll: benzinszűrő csere.
Kéthónapomba telt ezekre rájönni, mert a szerelők nem tudtak rájönni. Cseréltek hall jeladót kétszer.
Utána én nyúltam mellé az alapjárati motorral.
Aztán megint szerelőhőz vittem . Akkor a szerelő a központi befecskendezőt akarta kicserélni jó borsos áron. Nem hagytam. Benzinszűrőt 1500 ért cseréltem ki és azóta jó a kocsi. Kérdem én a szerelőket mért nem lehet felelőségre vonni, ha cserél egy alkatrészt és nem az a baja a kocsinak ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!