Mennyibe kerül 1 liter a shell új v-power nitro + benzinéből? Van értelme kipróbálni vagy csak marketing ez is?
Kb. 400 ft körül mozog. Önmagában az üzemanyag nem ad érzékelhető többletteljesítményt. Benzin az is, mint az összes többi, nagyjából ugyanannyi az égéshője és az égési sebessége. Nem fog tőle 80-nal egykerekezni a robogó.
Az oktánszáma jó magas (100 vagy afölötti, a pontos értéket nem tudom), ezért ha extrém magas sűrítésű lenne a motor, nagyon jól működne vele, mert kevéssé lenne hajlamos az öngyulladásra. Sőt, feltöltött motorok esetén a töltőnyomást is bátran lehet emelni, mert a magas oktánszámú benzin bírja.
Ha viszont a motor gyári állapotú és 95-ös, esetleg 98-as benzinre van optimalizálva, nem tudja kihasználni a 100-as oktánszám előnyeit. Esetleg részterhelésen kevésbé hajlamos csörögni a motor, de ha a gyújtás vezérlőjébe nincs beleírva a 100-as oktánszámú benzinhez tartozó jellegmező (mert mondjuk nem gondoltak rá, hogy ilyet töltenek bele), akkor nem fog nagyobb előgyújtással reagálni és javítani a teljesítményt részterhelésen.
Az állítólagos súrlódáscsökkentő, lerakódásgátló és egyéb tulajdonságokban meg nem hiszek. Lehet, hogy vannak, nem vonom kétségbe, de én nem hiszem el őket. Egyrészt ha csak a fele lenne igaz annak, amik az olajcégek marketingesei az ilyen adalékokról mondanak, akkor ma már teljesen súrlódásmentes, végtelen élettartamú motorok lennének, amik termelnék a benzint. Másrészt pedig teljesen mindegy, milyen adalék van a benzinben, a városban tötymörgő, üzemi hőfokot soha el nem érő, állandóan a fordulatszám-tartomány alsó harmadában használt motorral nem tud csodát tenni: az bizony akkor is kopni fog és csúnya lerakódások keletkeznek rajta.
A mennyibe kerül kerdesre a holtankoljak.hu ad valaszt.....a van értelme kerdesre neg olvasd at az oldalon levo tobb szaz ilyen es ehhez hasonlo mar megvalaszolt kerdest.....
Van akiknek annyira bejött a placebo hatas,hogy allitasa szerint 1.4-es vacka is úgy megtáltosodott tőle hogy amg-ket alaz vele es kozben 2 decit fogyaszt......
Aki meg egy kicsit is ért hozza meg képben van csak mosolyog ezeken a megahiperszuperturbotuningnitro benzineken....
Nekem van egy 600-as sportmotorom.
Már tankoltam bele mindenféle kúton többféle oktánszámút és egyedül az OMV 95-ös MaxxMotion-nál éreztem,hogy jobban ugrik gázadásra a többinél semmi változás nem történt.
Azért nem teljesen placebó.
A tökéletesebb égés miatt valamivel nagyobb lesz a teljesítmény, és kisebb a fogyasztás.
A motor simábban jár tőle.
Persze nem olyanra kell gondolni, hogy a 60LE kocsiból 80LE lesz, csak mondjuk a normál hazai benzinnel 55LE helyett 58LE jön ki belőle :)
A kocsim elég stabilan 8l-t fogyaszt 95-ösből.
"Nyugati" 95 benzinnel és hazai OMW MaxxMotion100-al 7l jött ki. Teletankos mérésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!