Turbó leeresztő szelep mire jó?
igen az lefújó szelep,a turbót védi attól hogy rajta keresztül áramoljon vissza a levegő,ha ott jonne vissza akkor nagyon erősen fékezné a lapátokat ezért engedi le a szelep a nyomást mikor már nincs rá szükség.
de van Anti lag system /ALS/ is.
ott nem használnak lefújó szelepet,viszont a kipufogót terheli.
Az antilag-nak meg a lefújó szelepnek semmi koze egymashoz!
Egyebkent a neten talalsz egy vagon leirast hogy mi a lefújó,mire jo stb.....olvasgass egy kicsit kerdező!
/Az antilag-nak meg a lefújó szelepnek semmi koze egymashoz!/
értőolvasás?
hol írtam hogy köze van egymáshoz?
pont hogy azt írtam hogy abban az esetben nincs turbós motornál lefújó.
"pont hogy azt írtam hogy abban az esetben nincs turbós motornál lefújó."
Ez hülyeseg!
"igen az lefújó szelep,a turbót védi attól hogy rajta keresztül áramoljon vissza a levegő,ha ott jonne vissza akkor nagyon erősen fékezné a lapátokat ezért engedi le a szelep a nyomást mikor már nincs rá szükség."
Jó.
"de van Anti lag system /ALS/ is.
ott nem használnak lefújó szelepet,viszont a kipufogót terheli."
"pont hogy azt írtam hogy abban az esetben nincs turbós motornál lefújó.
"
Hát attól függ melyik anti-lag systemre gondolsz, de amelyik terheli a kipufogót ott ott túldúsítás és késleltetett gyújtás van, hogy jobban pörögjön a turbó akkor is amikor nincs terhelés alatt a motor, így mindig rendelkezésre álljon a max töltőnyomás.
Ha van ALS akkor abban az esetben is közel max töltőnyomást generál a turbó, viszont a motor minimális levegőt fogyaszt, akkor így nem lesz torlódás a fojtószelep és a kompresszor között? :D :D
Már logikailag sem jön össze az ALS és a BOV mentes motor :D
forrás: akármelyik rally sound compilation a youtuberól :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!