Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kopott a generátor csúszóérint...

Kopott a generátor csúszóérintkezője. Milyen problémát problémát? Fotó linkelve!

Figyelt kérdés

Adott egy felújított MESSMER 130A generátor egy OPEL Astra H 1.9CDTI (Z19DT) autóban. Fotó: [link]

A csapágyak hangosak voltak, azt nehezen, de sikeresen kicseréltem, de sajnos a csúszóérintkezői nagyon meg vannak kopva, már helyenként a kopásjelző is kilátszik. A bronz annyira vékony már ott, hogy meg is tud görbülni.

Tisztában vagyok, hogy cserés darab, de meddig húzhatja még szerintetek? Hogy jelentkezik a hiba látszólagosan, ha már teljesen elkopik?

Míg a generátorra összekaparom a pénzt, addig szeretném még használni...

Az autóban 13.7V üzemközben a töltése, alapjárat 13.4V fedélzeti számítógép szerint...

Köszönöm a válaszokat előre is!

#generátor #kopás #Opel Astra H #altenator #csúszóérintkező
2017. máj. 31. 08:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10.000 Ftért kompletten felújították volna a generátorodat és nem kellene filléreken görcsölni...
2017. máj. 31. 11:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha 10-ért nem is, 20-ért szinte bárhol megcsinálják a generátorfelújítást.
2017. máj. 31. 11:15
 13/15 anonim ***** válasza:
Azért írtam a 10.000-et, mert az utóbbi években én csináltattam többet is (szgk, tgk, traktor) 10.000-12.000-ben mindegyik megállt, számlával együtt
2017. máj. 31. 12:21
 14/15 A kérdező kommentje:
Akkor inkább újat veszek, 3 év garanciával 29.000-ért.
2017. jún. 1. 08:43
 15/15 A kérdező kommentje:

A hétvégén 100km-t mentem vele, és sajnos a generátor hazavágta az akkut is úgy néz ki. 13.3V a feszültség generátor működése során, ha felkapcsolom a világítást vagy a klímát, akkor leesik 12.8V-ra, tehát nem tölt semmit a generátor. Néha felugrik egyáegy pillanatra 13.7V-ra, és ingadozik folyamatosan....

Reggelre pedig lemerült az akku is, szóval már megrendeltem az új generátort, illetve egy új akkut is vásárolok, fő a biztonság! :) Külföldre nem mernék így elmenni az akkuval, mint most: plusz egy akku a csomagtartóbn, bikakábel, zsebbika, szerszámkészlet ...stb.

2017. jún. 6. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!