Étolajjal járok lesz a valami baja a motornak?
Én multicarba használom. 8ekm-t mentem már új étolajjal.
Nem tapasztaltam negatív hatását.
Nem lesz baja tőle, csak már nem éri meg mert nem olcsó annyira.
Egy baja van, hogy a tankba idővel bele tud rohadni. Télen pláne. Biztos nem szarakodnék ilyennel azért a pár tíz Ft-ért.
Egyébként a dízel elmegy mindennel ami olaj alapú és ég, ahogy a benzines is mindenféle töményebb alkohollal.
Megy disznózsírral is, ha megolvasztva melegen tudod tartani. Persze ahogy kihűl belerohad az összes csőbe.
"csak már nem éri meg mert nem olcsó annyira"
Használt étolajat akár ingyen be lehet szerezni.
( egy átlag user szemében semmi értéket nem képvisel, és
alternatív felhasználási módja sincs egy háztartásban
tehát gyakorlatilag szemét)
Megfelelő (többlépcsős) szűrés,és ülepítés után egy 5-10% veszteséggel számolva(zsír,üledék..stb) kész az üzemanyag.De ha egy minimális összeget fizetsz érte (50-100Ft/L) akkor nyilván sokkal hamarabb és többet be lehet szerezni.Amennyiben folyamatos a használat,és gázolajjal keverve van,sehova nem rohad be,50/50 keverésben pedig egy jó katalizátoros autóval szaga sincs.Ha csak egy éves 20e km futással számolok,ott masszívan nem pár ft-ról van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!