Tegnap sajnos lassan engedtem fel a kuplungot és túl nagy gázt nyomtam, lehet ettől bármiféle baja a motornak?
Okozhat,okoz ,és valszeg okozott is.
De szerencsére a kuplung nem 1 esetre lett kitalálva,és 1-1 ilyet bír,ha valaki nonstop így tolja azt meghálálja egy gyors elégett,elkopott kuplungtárcsával (mondjuk nem 100-200 e közötti élettartam lesz hanem 1-2 szezon) .
Most kb annyi ,hogy ez az egy esetleg kb 10-12 elindulásnyival megrövidítette az élettartamát,már csak valszeg pár (tíz)ezer nulláról való elindulás lesz benne.
Röviden : nem lett baja semminek!
0.000001% helyett 0.000003%-kal lett kisebb a kuplung élettartama,és mondjuk az a 100km-es fogyasztásod : 7.20000 liter helyett 7.20010 liter.
nagy kaland
és a motornak?h egy fél pillanatra felpörgött 3500 ra?!
köszi amúgy a válaszod!
Te nem szoktad 3500-ig pörgetni a motorod?
Értem, hogy hideg, de én hidegen is 3000 körül váltok el, télen is 2500.
Egy pillanatig felpörgött 3500-ra.... jajjj :D
Most komolyan, szerinted az magas fordulatszám?
Ha elmennél autópályán Győrből Nyíregyházára végig padlógázon, 6000-es fordulaton, attól sem lenne semmi baja.
Tudnám ki volt az az idióta, aki elhintette ezt a "magas fordulatszám káros, és minden 2000 feletti fordulatszám magas" dolgot.
Igénybevételtől nem kopik jelentősen.
Elmaradt olajcserétől, silány olajtól, elégtelen hűtéstől viszont károsodhat.
Már azt hittem, sosem kell újra felemlegetnem, de ezek szerint mégis:
1995-ben a Rábaringen non-stop megzavartak egy Toyota Carina E-t 100 000 kilométeren át, padlógázzal, ahogy a csövön kifér. Csak tankolni, sofőrt és olajat cserélni álltak meg.
A motornak semmi baja nem lett, üzemszerű (minimális) kopás mutatkozott.
A motorgyárakban egy-egy típus kereskedelmi forgalomba kerülése előtt a motorok prototípusai ezer órákat mennek fékpadon, teljes terhelésen tiltási fordulatszámon. Azok sem mennek tönkre, csak az üzemszerű kopás jeleit mutatják, miután a teszt után ezer darabra szétszedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!