Garage1234 kérdése:
Van nekem egy 1.6sr volkswagen borám ami 600-700km után megeszik 2liter motor olajat! Mi lehet a gond vele?
Figyelt kérdés
Azt vágom hogy eszi az olajat de mit lehetne neki csinálni?? Kék fustot neha látok magam után egy nagyobb gáz nyomás után, 10w40 olajat raktam bele2017. máj. 30. 18:26
1/7 anonim válasza:
Minimum 12 éves, nem? A gumi tömítések megöregedtek, nem zárnak már jól. Szerintem ésszerű költségek mellett nem sokat tudsz tenni. Lehet szivárog is. A motor oldala, alja, a motorteknő nem olajos?
2/7 anonim válasza:
Sok oka lehet (kopás, törés, rossz tömítés, olajlehúzó gyűrű, stb.), de az biztos, hogy meg kell bontani a motort, tehát nem lesz olcsó.
Lehet, hogy motorcserével olcsóbban megúszható.
3/7 anonim válasza:
Itt nagyon komoly gondok lehetnek, 100 ezerért, de max 200 ezerért már újszerű 1.6-os motort találsz a bontóban, ebben érdemes gondolkozni.
4/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam egy motorcserére enis de kitudja azis milyen lehet, egy felújítás szerintem biztosabb, próbáljam meg sűrűbb olajjal? Elvileg szelepfedélnél szivárog az olaj de nem hiszem hogy ennyire elfolyna
2017. máj. 30. 21:31
5/7 anonim válasza:
Az összes 1.6 eszi az olajat...nem túl jó konstrukció. 150000 km-nél kezdi durván csipegetni az olajat. 200000-nél az váltó is döglődik.
nekem 500 km/ 1 liter olaj volt az átlag. max 2 hónapig volt meg. Add el így ahogy van vegyél tdi-t vagy pd-t.Azokkal nincs ilyen probléma. tdi 8-900000 körül van ami jó. Pd-k drágábbak.
Vagy megcsináltatod, gyűrű és szelepszár szimering csere. kb 30 munka óra, min 200000, ha nem kell furni a hengert
6/7 A kérdező kommentje:
99es évjáratú
2017. máj. 30. 21:33
7/7 anonim válasza:
Add el, még többet kellene költeni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!