Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin vagy diesel? új autó...

Benzin vagy diesel? új autó vásárlásnál melyikkel járnék jobban, golf astra és társai?

Figyelt kérdés
2017. máj. 27. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mire használod.

Ha rövid utakra, akkor egyértelműen benzin.

Ha hosszú utakat teszel meg autópályán, akkor inkább dízel.

2017. máj. 28. 06:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezekből már nincs szívó benzines így új autó esetén Diesel mindenképpen.
2017. máj. 28. 06:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Vàltozó vàrosban vàroson kívül,vegyesen nèha autópàlya.kb 5 èv alatt 120-150 ezer km mennènk vele.a kèt vàros között szerpentínes út van.(Mecsek) dieselben 100 le körülit nèztem
2017. máj. 28. 08:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Mecsekbe kevés lehet a 100 Le dízelben. Nekem 105 le crtdi-m van Octaviában és az emelkedőket nem szereti. Akár hármasba is vissza kell váltani, ha felfelé is akarok gyorsulni.

Egyrészt szükös a lóerő (a tömeghez), másrészt hosszú az áttétel.

2017. máj. 28. 09:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Van olyan típus ahol még van szívó benzin. Általában az alapmotor ilyen bizonyos típusoknál.

Mennyi a városi használat? 50-50%-nál még inkább benzinest vennék. Talán most már inkább turbó benzinest. Hiába kárognak egyesek, hogy már túl van bonyolítva, valamit valamiért. Akinek a minél egyszerűbb felépítés a fő szempont, az járjon lovaskocsival!

Jelenlege nekem egy 12 éves CR-dízelem van. Jövőre tervezem lecserélni. Mivel az autóval szinte kizárólag Pécs és Budapest között jákálok az M6-oson, ezen túl is dízelt fogok nézni. Jelenleg egy biturbós dízellel szemezek.

2017. máj. 28. 09:54
 6/7 anonim ***** válasza:

# 4, nem tudom milyen utakon jársz. Van olyan emelkedő persze, ahol vissza kell váltani 3-ba.

Az enyém 101Le, 240Nm, 1,3 tonna. A 6-os út mecseki szakaszán elég virgoncan szokott fölszaladni. A kanyarok miatt néhol 4.-be vissza kell váltani, de így sem kell kinyomni a szemét.

Nem versenyautó persze. Autótípus, súly, váltóáttétel és még sok más függvénye. De véleményem szerinte a 100-110 lóerő, főleg egy dízelben, aminél ehhez elég combos nyomaték is párosul, az utak 95%-ában teljesen elegendő.

2017. máj. 28. 10:01
 7/7 A kérdező kommentje:
A Mecseki autózás alatt Pécs-Komló közötti szakaszra gondoltam jelenleg folf tai 121 le van ismerem a turbo motort. Napi oda vissza 55-60 km a táv meg ha az oszafba barmerre jaeok Bp vagy ausztria jelenleg sokat megyek ki. Jelenleg 170 ezer van a turbosba most volt 7 éves a gep
2017. máj. 28. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!