Benzin vagy diesel? új autó vásárlásnál melyikkel járnék jobban, golf astra és társai?
Attól függ, hogy mire használod.
Ha rövid utakra, akkor egyértelműen benzin.
Ha hosszú utakat teszel meg autópályán, akkor inkább dízel.
Mecsekbe kevés lehet a 100 Le dízelben. Nekem 105 le crtdi-m van Octaviában és az emelkedőket nem szereti. Akár hármasba is vissza kell váltani, ha felfelé is akarok gyorsulni.
Egyrészt szükös a lóerő (a tömeghez), másrészt hosszú az áttétel.
Van olyan típus ahol még van szívó benzin. Általában az alapmotor ilyen bizonyos típusoknál.
Mennyi a városi használat? 50-50%-nál még inkább benzinest vennék. Talán most már inkább turbó benzinest. Hiába kárognak egyesek, hogy már túl van bonyolítva, valamit valamiért. Akinek a minél egyszerűbb felépítés a fő szempont, az járjon lovaskocsival!
Jelenlege nekem egy 12 éves CR-dízelem van. Jövőre tervezem lecserélni. Mivel az autóval szinte kizárólag Pécs és Budapest között jákálok az M6-oson, ezen túl is dízelt fogok nézni. Jelenleg egy biturbós dízellel szemezek.
# 4, nem tudom milyen utakon jársz. Van olyan emelkedő persze, ahol vissza kell váltani 3-ba.
Az enyém 101Le, 240Nm, 1,3 tonna. A 6-os út mecseki szakaszán elég virgoncan szokott fölszaladni. A kanyarok miatt néhol 4.-be vissza kell váltani, de így sem kell kinyomni a szemét.
Nem versenyautó persze. Autótípus, súly, váltóáttétel és még sok más függvénye. De véleményem szerinte a 100-110 lóerő, főleg egy dízelben, aminél ehhez elég combos nyomaték is párosul, az utak 95%-ában teljesen elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!