Azt tudom hogy 14 évesen lehet 50 köbcentis motort vezetni, de aprillia rs50 es supersport motort lehet e ami szintén 50 köbcentis?
Figyelt kérdés
2017. máj. 26. 07:16
2/5 anonim válasza:
igen, lehet. Mivel elvileg úgy van, hogy segédmotoros kerékpárt vezethetsz 14 évesen (jogsival), aminek úgy szól részben a deffiníciója, hogy "tervezési sebessége nem több 45 km/h-nál". Ezért vannak benne gyárilag fojtások, hogy ezt a feltételt teljesítse. Az más kérdés, hogy ezekket ki szokták venni, így az Aprilia RS50 simán ugorja a 100-at, de egy mezei robogó is 70-75-öt tud fojtástalanítva, különösebb tuning nélkül (nekem van egy Kymco robogóm, aminek 105 km/h a vége :P)
3/5 anonim válasza:
Az SMKP nem csupán löketérfogatban, hanem teljesítményben is korlátozott:
a) kétkerekű típusnál a motor:
hengerűrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a belsőégésű motorok esetében, vagy
folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motor esetében
Egy RS50 több, mint 4 KW (talán 6-7?), tehát nem vezethető hivatalosan.
A gyakorlatban 100-ből 99 rendőr nem foglalkozik a KW-at csak a köbcentivel, ha amúgy normálisan hajtod a vasat.
4/5 anonim válasza:
105-öt óra szerint vagy gps szerint? :D
5/5 anonim válasza:
4-es, jogos a felvetés. Óra szerint :) mégis hova a tökömbe tettem volna fel a GPS-t a robogón? De ha az egy valós 90, még akkor is jó :) De nem is ez a lényeg. A másik Kymco Super 9-em az full gyári, fojtástalanítva (igen, kettő van, robogó terén full Kymco mániás vagyok, nekem csak a Kymco Super 9 létezik) az óra szerint alulról nyaldossa a 80-at, ha elég hideg a levegő, akkor talán megüti a 80-at. A tuningos az fojtásokkal került hozzám, kb 8ezer km volt benne akkor, osztrák piacos gép, így még a CDI is határolt volt benne (kapott egy nyitott Honda CDI-t utána), akkor óra szerint 50 volt a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!