Ennél a szituációnál kinek lenne szabad előbb kimennie ha életszerűen nézzük?
Most tanulom a kreszt. Van egy ilyen kereszteződés a közelben (meg sok helyen) ahol én paráznék vezetni a helyzet miatt amit a képen láthattok. Értelemszerűen A-nak van elsőbbsége mert kisívben kanyarodna ugyanoda mint a B. Viszont tegyük fel hogy a B előbb ott volt a kereszteződésnél és már kidugta az orrát mert a balról jövő sáv üres viszont akkor jönne szembe a másik autó (A). Ilyenkor A megy ki előbb vagy ha már kint van a B akkor kiengedi? Bepánikolnék őszintén ilyen helyzetben.
A sárga jel a főútvonal. A piros pedig a stop tábla.
SZITUÁCIÓ:
"Viszont tegyük fel hogy a B előbb ott volt"
Ha én lennék a B és a szituáció engedné én simán bevágnék az A elé.Hogy miért?Azért mert a legtöbb vezető még akkor is bénázik és akkor se mernek kifordulni a kereszteződésbe ha SENKI se jön.Én meg nem fogok éveket várni arra hogy mikor fog már kifordulni az a nyomorék,főleg ha látom hogy egy hosszú kocsisor jön oldalról.Várakozzon csak ő ott nyugodtan,ezek szerint ő ráér,én sajnos nem
Ha egymás mellé tudtok kanyarodni, mert 2x2 sávos a főút, akkor tegyétek azt.
Én is azt mondom, hogy az elsőbbségadás arra vonatkozik, amikor egyszerre történnének dolgok, de az nem lehet, a szabály tesz rendet. Ilyen szempontból a de hát én már kint voltam, mérvadó lehet. De ha összementek, mégis te leszel a hunyó. Főleg, ah te lököd meg a kis ívben kanyarodót.
Életszerűen?
Tessék: Ma kb. 7 perc alatt jutottam át egy lámpás kereszteződésen. Szabálytalanul. Nem volt más választásom.
Állok a zöld lámpa alatt. A kereszteződésbe beragadva egy egyenesen álló kocsi, amelyik előttem ment át, kettő neki jobbról, kettő neki balról.
Mögöttem dudál a csávó, miért nem megyek a zöldre. Hát pajti azért, mert nincs hova.
Közben mozdultak, mehettem volna, de már piros nekem. A következő váltásnál ugyanez. Sőt, rosszabb.
A sort megkerülte valaki, elment a balra kanyarodó sávon mellettünk, s beállt elém, a kereszteződés közepébe.
Következő fordulóra beálltam, ha szabályos akarok lenni, akkor itt fogunk karácsonyozni.
És ne hidd, én vagyok beszari, vagy merev jogkövető, hülye stb., hanem sokan. Minden reggel ez van ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!