Mitől hangos a gördülési zaj?
Figyelt kérdés
Nem régibben vettem egy 2003-as suzuki swiftet 5 ajtósat. Szüleimnek is swiftjük van ami 4 ajtós és 2001-es. DE az ő suzukiuknak a gördülési zaj sokkal halkabb menetközbe. Minden egyes kis aszfalt hibát meglehet hallani az enyémbe, meg sokkal jobban hallani h gördül a kerék az úton. Lehet azért hangosabb az enyém mert enyémen még nyári gumi alufelnivel és a másikon meg téli acélfelnivel? Esetleg okozhatja ezt fűtómű vagy lengéscsillapító?2017. máj. 24. 17:23
1/6 anonim válasza:
Ha nem hallasz kopogó hangot akkor a futóműből nem kellene plusz zajnak jönnie. Mivel nem ugyan azon gumik vannak a két autón így a két gumi közötti "hang" hallatszik.
2/6 A kérdező kommentje:
nem hallani kopogó hangot és kanyarokba se változik a zaj, de mikor egy adott összetételű aszfaltról átmegyek egy másik fajta aszfaltra akkor egyből megváltozik a zaj hangja. A keményebbre fújt gumi okozhatja a hangosabb gördülési hangot? Az enyém gyári adat szerint van fújva 2,3 bar-ra szüleimnek a gyári adat 2,2-bar és annyira is van fújva.
2017. máj. 24. 17:36
3/6 crudy válasza:
Eltérő gumi méret, gumi típus, gyártó. Ezek mind befolyásolják a hangot.
4/6 anonim válasza:
A különböző gumik között sok eltérés, különbség lehet, tapadás, kopásállóság és zajosság szempontjából is.
5/6 anonim válasza:
Az előző gumiszettel úgy dübörgött az autóm, hogy rossz volt hallgatni és 40km/h körül minden berezonált.
Tavaly vettem rá egy új szettet. Ugyan az az autó, ugyan az a felni, sőt a gumi márkája is ugyan az, csak nem erősített oldalfalú kivitel. És láss csodát, teljes csend honol menet közben az utastérben! :)
Ég és föld a különbség. Nagyon sok múlik a gumin.
6/6 anonim válasza:
Nem véletlenül írják elő, a gumik minősítését, amit kötelező feltüntetni.
-Zajra
-üzemanyagfogyasztásra
-vizenfutásra
a nyári gumim nagyon hangos volt, összel vettem egy új téli gumi szettet, ami olyan halk, hogy fenn is hagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!