Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől forr fel a hűtővíz?

Mitől forr fel a hűtővíz?

Figyelt kérdés

Seat Ibiza 1.4 99-es hazafelé felforralta a vizet (már gőz csapott ki a motorháztető alól. Félreálltam lehűlt utántöltöttem, de ha nem megy maxon a fűtés egyből felforr. Fehér gőz csak a kupaknál volt, meg folyt a tartály orrán száján a víz, tehát a kipufogónál nem láttam semmi erre utaló jelet.

Laikusként a termosztátra gondoltam. Szerintetek?

2017. máj. 24. 13:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Hűtőventilátor bekapcsol?
2017. máj. 24. 13:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen
2017. máj. 24. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Valószínü tertmosztát, és cseréld ki minél elöbb igy ne járj vele, mert ki mehet a hengerfej tömités!
2017. máj. 24. 14:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Mikor kapcsol a hűtőventilátor, nézd meg, hogy forró-e egyáltalán a kinti nagy radiátor. Mert ha nem, akkor termosztát..
2017. máj. 24. 14:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Okés köszi a válaszokat! Bízok benne, hogy csak termosztát, mert a hengerfej tömítésre elég borsos árakat láttam...
2017. máj. 24. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
a leírásod alapján egyértelműen a termosztát. mielőtt az újat beteszed, próbáld ki két bögre hideg-forró teszt-tel. Ha jól nyit-zár, beszerelheted.
2017. máj. 24. 15:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha a hűtőventilátor bekapcsol, akkor nem valószínű a termosztát hiba, mert a hűtőben van a hőfokkapcsoló. Ez azt jelenti, hogy felmelegszik a hűtő, tehát kinyit a termosztát. Több lehetőség is van, pl. hibás hőfokkapcsoló, elkoszolódott hűtő, vízpumpa hiba, vagy a hengerfej tömítés.
2017. máj. 24. 16:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem itt már nem a radiátorban van a hőgomba, hanem az ECU kapcsolja a ventilátort a szenzor alapján.
2017. máj. 25. 18:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Az ECU-nak is kapnia kell valahonnan a jelet, de egyébként ennél még a hűtőben van a kapcsoló.
2017. máj. 26. 07:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Termosztát volt a ludas, meg a hőgomba se működött mindig. Köszi a válaszokat ;)
2017. máj. 27. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!