Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 ütemű robogóba ha 50:1...

2 ütemű robogóba ha 50:1 keverék helyett kb 30:1 ment bele az károsíthat?

Figyelt kérdés

7 literes tank ,menet közben ránéztem a km/h-ra ,fejben kalkuláltam,kb 2 literre jött ki fejben a tankban lévő,mondom 5 litert rátankolok full tankra.

1 deci olajat beleönötöttem kezdésnek,hogy 50:1 legyen,de csak 3-at tudtam rátankolni...

(Ráérve mentem addig,és nem tempósan,így volt jó a fogyasztás valszeg és ezért volt közel 4 liter benne 2 környéke helyett...)

Okozhat ez gondot?

2017. máj. 23. 16:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja csak jobban füstöl.
2017. máj. 23. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha van benne katalizátor, annak nem használ. Más baja nem lesz.
2017. máj. 23. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:

50:1 re ne keverd robogóba.

A legtöbb robogó 34:1 38:1 keveri magának.

kb 5-6 robogón mértem (ml pontosan)

2017. máj. 23. 22:38
 4/4 anonim ***** válasza:

A 2T olajtól függ, a drábább, félszint, vagy szint. olajakat lehet 50:1 be keverni, az Arol 2T-t nem, de azt egyébként sem érdemes használni.

Egyébként a mina blokk elég dúsat kever, de ott csak a fordulattól függ a szivattyú szállítási teljesítménye, a pigikél még a fordulat felett a gázállás is vissza van csatolva.

De kicsit löttyinteni a tankba sosem árt, a 2T katalizátor általában amikor kiszedem, mindig fémtisztára le van égve, akkor is ha 10-es keverékkel ment a robogó.

Viszont ha tuningos a téma, akkor jobb ha löttyintesz mindig a tankba, mert a brutál nagy fordulat és baromi nagy öblítés mellett kevés lehet a gyári olajzás, jártam már így , főtengőt feltüzelte a nagyon súrlódó szimering, viszont ha több olaj van benne, akkor tényleg csak jobban füstöl, de inkább füstöljön!!

2017. máj. 26. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!