Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden autós egyenlő kb...

Minden autós egyenlő kb 50liter elégetet üzemanyaggal, havonta?

Figyelt kérdés
Szörnyű, hogy minden autós, lassan már minden 18 év feletti, hozzájárúl a környezet szenyezéshez, havi átlag 50 liter üzemanyag elégetésével, környezetbe puffogtatással.
2017. máj. 22. 23:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Akkor én jól félre voltam tájékoztatva. Bocsánat.

Akkor ezentúl pet palackokkal fogok tüzelni telente, sőt az ismerőseimet is rábeszélem, hogy ne drága tüzifával hanem pet palackokkal és egyébb csomagoló anyagokkal akár használt gumiabroncsokkal is.

Ne higyjék el, hogy káros a füstje.

2017. máj. 23. 11:31
 22/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, van egy ötletem. Nem tudom, megfigyelted-e de a Föld rettenetesen túl van népesedve. Ez sokkal nagyobb kárt okoz, mint a kipufogógázok - mellesleg, ha kevesebben lennénk, kevesebb autót is használnánk.

Mit szólnál, ha elkezdhetnéd a túlnépesedés elleni harcot? Mondjuk magaddal, ha már ilyen önfeláldozó(!) vagy.

2017. máj. 23. 11:31
 23/29 anonim ***** válasza:

"Akkor ezentúl pet palackokkal fogok tüzelni telente, sőt az ismerőseimet is rábeszélem, hogy ne drága tüzifával hanem pet palackokkal és egyébb csomagoló anyagokkal akár használt gumiabroncsokkal is. "

A pet palack, és a szemét extrém rossz hatásfokkal ég, ezért füstöl, és ezért nagyon szennyező. A gázolaj,/benzin az autó motorjában viszont nagyon jó hatásfokkal ég + van katalizátor. Nem egyforma módon szennyeznek.

2017. máj. 23. 11:37
 24/29 anonim ***** válasza:

"Nem egyforma módon szennyeznek."

Persze, igazad van, csakhogy a kérdező nem értelmesen akar viselkdeni, hanem provokál.

2017. máj. 23. 11:42
 25/29 anonim ***** válasza:

Eléggé idegesít mindenkit a téma

Én is sokszor belegondolok de engem egy pár dolog vígasztal:

Miskolczi Ferenc klímaelmélete

Keress rá, azt mondja, hogy a co2 nem számít (a kormot meg szinte le lehet nullázni a korszerű motoroknál.)

Van olyan verseny ahol az a cél hogy 1 szeméyes autót kell tervezni és 1 l üzemanyaggal ki tud többet menni Kecskemétről egy csapat azthiszem második világrekorder 8000 km-rel a csúcs az finn +pár száz km tehát megoldás az van

És nem minden olajállam ellenzi ezeket, a norvégok pl nagyon támogatnák az elektromos autót de az meg az akksikban levő ritkaföldfémek, stb miatt legalább annyira környezetszennyező mint a belsőégésű motorok.

Hollandban pl 2 egymástól 25 km re fekvő nagyvárost összekötnek fedett, gyorsforgalmú bicikliúttal és kiszámolták, hogy gyorsabban beérnek a munkahelyre mint bármivel sőt egézséges is

Jó ott asztal símaságú a terep de lássuk be, hogy érdemes gondolkodni..

Engem érdekel ez a téma de most nem írom tovább, így is sok

2017. máj. 23. 13:57
 26/29 anonim ***** válasza:
Aki csak havi 50 liter üzemanyagot éget el, az vegyen biciklit, mert felesleges neki az autó...
2017. máj. 23. 14:49
 27/29 anonim ***** válasza:

50 literből egy autó akár 1000km-t is elmegy. Mi van akkor ha valaki csak havonta egyszer jár haza Ausztriából és arra használja az autóját? Az 500km-t biciklizzen felcuccolva utánfutóval akár családostól?

Az én autóm is heti 5 napot áll a garázsban és így jön össze a havi 150 liter és nem egy gázolajtemető elhiheted!

2017. máj. 23. 15:13
 28/29 anonim ***** válasza:
90%

"Előszedem a régi olajkályhát, kirakom a kert végébe. És én is elégetek havi 50 liter gázolajat.

Én se maradjak ki a környezet szennyezésből."

Meg kellene érteni, hogy az autózás egy kényszer. Vagy azért, mert máshogy nem tudod megoldani, vagy azért, mert az időd, kényelmed, egészséged fontosabb, mint hogy mindenhova tömegközlekedéssel járj.

Ha majd szuper tömegközlekedés és elektromos járművek futkorásznak az országban, akkor majd lehet hibáztatni az embereket, hogy miért szennyezi a gyereke jövőjét.

2017. máj. 23. 19:11
 29/29 anonim ***** válasza:

"Akkor ezentúl pet palackokkal fogok tüzelni telente, sőt az ismerőseimet is rábeszélem, hogy ne drága tüzifával..."

Mert ugye a "drága tüzifa" nem szennyez? Nem figyeltél a télen, vagy tényleg csak provokálsz? A szmog tetemes részét a szilárd tüzelésű fűtőberendezések okozzák. Vajon miért nincs szmog májusban amikor még mindenki dolgozik vagy iskolába jár, és pont ugyanannyi autó és busz közlekedik a városokban?

2017. máj. 23. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!