Opel Astra J 1.7 CDTI vagy Kia Ceed 1.6 CRDI?
Ezek között vacillálok, Ti melyiket választanátok?
- A felszereltség ugyan az
- A KIA 2010-es facelift modell
- Az Astra 2011-es
Én is nézegettem Kiát meg Hyundait, mert sok jót lehetett róluk olvasni új korukban, de ahogy belemélyedtem a témába, sok tulajdonostól azt olvastam fórumokban meg itt-ott, hogy jó a 7 év garancia, de utána kezdenek jönni a bajok. És nem csak az, hogy elromlik ez-az, mint minden autónál, hanem zörögnek, és nem keltik azt a jól összerakottság érzetet, amit az ember szerintem még joggal elvárhatna egy 7 éves autótól. Bár úgy tudom, az Opelek sem jeleskednek e tekintetben, de talán egy fokkal mégis jobban összerakták őket. Megbízhatóság tekintetében szerintem túl sok különbség nincs köztük, azt gondolom, az Opel általánosan egy fokkal jobb minőséget képvisel. Viszont a J Astra legendásan túlsúlyos autó, átlag 200 kg-mal nehezebb, mint a legtöbb kategóriatársa, ez pedig meglátszik a fogyasztáson, és például a fékbetétek kopási hajlamán is.
Sok pro és kontra érv is lenne mindkettővel szemben, de a legjobb, ha kipróbálod mindkét kiszemeltet, és azt veszed meg, amelyikbe jobban beleszerettél, illetve amelyiket jobb ár-érték arányúnak tartod. Átnézetném mindkettőt szakemberrel is, néhány ezer forintot megérne.
Kilométer mennyi van bennük egyébként?
J Astrát venném.
Ez az 1.7-es a jó öreg Isuzu leszármazott blokk, elég kiforrott, sok gond nem lesz vele kopóalkatrészeken kívül. A beltér is szerintem elég jó minőségű. Ha nem tekert 200.000km környékén teljesen újszerűnek kell lennie. Engem elsőre a rádión a sok gomb zavarna, de pár hét alatt teljesen meg lehet szokni
Kia benzines 1.6 -os motorja pörgősebb mint a j astra benzines 1.6 ja.
Astra j 130 felett elviselhetetlen zaj (15 éves astrára is igaz,nem tudnak szigetelni rendesen)
#3 vagyok nem fejeztem be...
Szoval Astra j igaz hogy nehezebb és lomhább de azt a plusz 200kg-ot a biztonságra pl. Utascella megerősítésére használták plusz merevítés.
Kia ceed facelift mint irtam lorgos motorikusan jo kevesett fogyaszt szemben az Astra plusz 2l (benzines)
Kia futóműve keményebb... Váltóra nekem Astra j.
Kívülről az Astra nekem modernebb és formásabb.
A belseje is az astrábak jobb a ki szürke krómos hatású fújt műanyagba borzalom... Belseje puritánabb hatást kelt.
Szvsz: A kia 1.6 os benzines motorja (126le) az astrába és komoly kis autó lenne.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon hasznos volt!
Kedves utolsó, dízel motorokról van szó. :)
Utolsó vagyok...
Elnézést az írás képért.... auto correct.
Tudom,hogy dízel. viszont én személy szerint csak benzineseket próbáltam amiket írtam.
Hasonló dilemmában voltam csak nekem még benne volt/van a Kia Rio 2011- is, a pakliban.
ui.: én csak benzint kerestem/keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!