Opel Astra vagy Toyota Corolla lenne a jobb választás?
Kifogtad pont azt a két tipust ami véleményem szerint ajánlható jó szívvel.
A toyota 1.6 motorja nagyon jó volt régen is, szerintem most is az.
Az új astra nagyon jól sikerült,sokkal könyebb lett, de dinamikus viselkedést az 1.4 szívótól ne várj.
Mivel új autókról van szó, hogy mennyire megbizhatóak, csak évek múltán derulnek ki, amikor már mentek vagy 8-10 évet, meg vagy 200 ezret.
Én inkább a toyotát venném,szerintem jól jársz vele.
Amit az előző belinkelt, azon egy J Astra van. A K nagyságrendekkel jobb az elődnél!
Corolla, vagy K Astra?
Az Astra szerintem szebb, a műszaki megoldások jobbak, innovatívabbak. Ha nem a legfapadosabb Selection felszereltséget nézegeted, én azt venném.
De arra számíts, hogy ehhez már nem olyanok az alkatrész/szerviz árak mint amik az F Astra mendemondáiból szájról szájra terednek. Már a H szériától kezdve vannak nagyon horror árú alkatrészek hozzá. Szeriencsére nem sűrűn kell ezeket cserélgetni és a japánok sem a filléres alkatrészekről híresek.
Mivel ezek még elég friss gépek, így pontos véleményeket valóban csak évek múltán fogsz kapni hogy hosszú távon mennyire tartósak, mennyire megbízhatóak, mik a jellemző típushibák stb...
A K Astráról eddig én is jókat hallottam, és jól is néznek ki. A cégnél ahol dolgozok már beruháztak pár hónapja egy ilyen típusba, vezetni még nem volt alkalmam mivel egy kis főnöké lett, de mondja hogy eddig tetszik neki a járgány és fontolgatja hogy ő is vesz magának egyet.
Az új Toyotákról nem sokat hallottam, viszont a régebbieket nagyon dicsérik, mondják hogy motorikusan nagyon jó gépek és alapvetően kicsi a meghibásodási lehetőség ha használat közben nem gyilkolják szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!