Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ráz meg az egyik autó,...

Miért ráz meg az egyik autó, míg a másik nem?

Figyelt kérdés

Van két hasonló autónk, ugyanabból a márkából. Az egyik régebbi, 12 éves, a másik 5. A régebbiben plüss üléshuzat van, illetve 1-1 műszálas ülőpárna. Akárhányszor kiszállok, mindig megráz az autó, elég kellemetlen. Próbáltam már az autó aljára töltéselvezető csíkot tenni, kb 1 hétig ért valamit, majd elkopott, azóta csak dísznek van rajta. Próbáltam azt is, hogy megérintem az autó egy fém részét kívül, míg benn ülök az autóban, hogy még kiszállás előtt elvezessem a töltést, az sem jött be. Volt, hogy kiszálltam, hamarosan visszaszálltam, majd 2 perc múlva megint kiszálltam, ekkor 2-3 percen belül 2x rázott meg.

Az újabb autónál mindezt nem tapasztalni, nem ráz szinte soha. Viszont abban pl nem plüss az üléshuzat és nincs gagyi műszálas ülőpárna sem. Lehet, hogy ez utóbbi okozza? A párna tölt fel? Vagy a plüss huzat?

2017. máj. 15. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:
A végére meg is válaszoltad magadnak. Az sem mindegy, milyen ruhában vagy. Az üléshuzat és a ruhád súrlódása miatt töltődsz fel. A "gagyi műszálas" üléspárnát ha így megfogalmaztad, miért nem dobod ki? :)
2017. máj. 15. 10:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Pont ülőpárnát akartam a másikba is venni, mert igen alacsonyan ülök és nagy az autó. De ezek után jobban körülnézek, nem szeretnék kidobott pénzt.

Amúgy volt, hogy teljesen ugyanabban a ruha-cipő szettben voltam, mégis az egyik mindig ráz, a másik soha.

2017. máj. 15. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:
a műszálas okoz töltést....
2017. máj. 15. 12:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Elvileg mindkét üléshuzat műszálas. A ruhám nagy része is műszálas (főleg a dzsekik). Mégis egyik ráz, a másik nem. A plüss kárpitra, az ülőpárnára, esetleg a gumiszőnyegre tippelnék.
2017. máj. 15. 16:30
 5/6 anonim ***** válasza:
A plüss is tud töltést okozni szerintem. A gumiszőnyeg hogy jutott eszedbe? Gumit szigetelésnek szoktak használni :)
2017. máj. 16. 15:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Melyik autóban nem gumiszőnyeg van? Az eredeti szövetet képtelenség takarítani.
2017. máj. 16. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!