Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell vigyázni egy...

Hogyan kell vigyázni egy autóra? Miért jobb egy idős bácsié, mint egy nőé?

Figyelt kérdés

Vnnak ezek a szetereotipiák,h idős házaspár autója jobb mint egy fiatal srácé mert nem hajtják túl úgy.. Vagy mint egy nőé,mert az meg nem ért hozzá.

Én sem értek hozzá,de szeretném megtudni,mivel lesz autóm ezért szeretnék rá vigyázni. Ti hogyan teszitek?

Mi alapján mondjátok h vigyázva volt rá?

Köszi (h)a segítő válaszokat! ;)

2017. máj. 15. 09:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom hogy az idősebbek nem hajtják az autókat de a szervizelést el szokták odázni. A fiatalabbak hajtják és ugyanúgy szeretik elodázni a szervizt anyagi okok miatt. A középkorúak (kb 30-60 évesek) azok akik már nem tapossák szét szegény autót de többségében gondozzák is rendesen. Na persze mindegyik csoportban vannak kivételek.

Szerencse dolga is. Ha betartod a szabályokat akkor még előjöhetnek problémák de legalább kis eséllyel. Vigyázva is előjöhet rejtett gyártási hiba. Vagy közlekedés közben neked koccanhatnak. Vagy parkoláskor gyakran vagy rácsapják az autót a fényezésre vagy meghúzzák. Vagy kőfelverődések stb.

2017. máj. 15. 17:17
 12/19 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Ha első autó meg minden, akkor lehet megérné először valami igénytelenebbet venni. Bár nekem mèg sose volt autóm azért apum a kocsijainkat mindig itthon szerelte szóval láttam már széthúzva blokkot, cseréltem már hidrotőkét.

Lehet egy kocsi nagyon jó állapotban 600.000 kilóméterrel is, például a környéken az egyik taxis pont magának szereli a kocsiját (olyan 8 éves lehet az autó), és letagadhatna belőle 500.000km-tert.

Igénytelenebb alatt igazából nem egy Ladát/Trabantot/Wartburgot (bár a varesz elég beteges, ha harmadikban reccsen az jó, ha mashol nem akkor a legjobb) mondok, bár nem tudom ,hogy olyan árban amit mondtál van-e igénytelen autó. Most mondanám ,hogy vegyél VW-t, mert azzal csak jó tapasztalatunk van. Bár 99'-nél fiatalabb kocsink még nem volt. Én csak félmillio alatt vagyok kepbe a kocsikkal, szóval tanácstalan vagyok.

Van a három F szabály mint Fordot,Fiatot és Franciát NEM VESZÜNK. Egyébként peugeotot, Renault-ot Nem igazán ajánlanék. Láttam már peugeot aminek beesett a kuplungja 100.000km alatt, láttam már Renault-ot 63.000km-rel úgy ,hogy nem fogott a hátsófék. Mercedesz, BMW... Ki tudja. Mikben gondolkoztál?

2017. máj. 15. 18:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a tulajdonos neme vagy foglalkozása is mindegy. Egy nő és egy férfi is el tudja hanyagolni az autót és a tudás se nemfüggő.

De ha még igaz is lenne hogy a nők jobban kímélnék akkor is előfordulhat pl olyan is hogy úgy hirdetik hogy egy doktornőé volt közben a férje tiporta az autót.

Ezek ilyen buta neppertrükkök hogy odaírják hogy nőé volt vagy orvosé stb. A nepperek azt is odaírják egy gyári állapot közben meg egy X éve használatban lévő autó hogy lenne már gyári állapotú?

Úgy mehetsz még biztosra hogy egy olyan autót veszel ami híres arról hogy még a tiprást is jól tűrik. Nem vagyok egy japán autó fan de el kell ismerni hogy a japán autók pont erről híresek. Úgyhogy ha biztosra akarsz menni akkor az eredeti japán gyártmányok között keress.

2017. máj. 15. 18:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Idős embertől én nem vennék autót,láttam a családban a nagypapák mit csináltak vele, köszönöm nem... és ahogy némelyik hölgyemény bánik az autóval szintén kihagynám.

Én olyan embertől vennék autót, aki tényleg vigyázott rá. #9-es nagyon jól összefoglalta, én is ugyanezeket teszem, hogy vigyázzak az autómra, annyi, hogy én mindig 10 eKM-enként cseréltetem az olajat, nem érdekel a gyári csereperiódus.

A nepperekkel nagyon vigyázz, nekünk is beszámolta a használt autónkat és utána hölgy tulajdonostól, garázsban tartottként volt hirdetve, miközben hölgy tulajdonosa sosem volt és garázst sem látott soha életében belülről.

2017. máj. 15. 19:13
 15/19 madnick válasza:
Azért kíváncsi lennék, ki mondta, hogy fordot nem veszünk, ne tartsd magadban az információt. 2013-ban Ford Focusból adtak el a legtöbbet. Nem (csak) Angliában, hanem az egész világon. Nem, nem vagyok ford b..i, de ez a kijelentés több mint nevetséges. És igen, nekem is Fordom van. 2 liter benzin, csak ajánlani tudom.
2017. máj. 16. 08:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Az idős tulajjal nem az a legnagyobb gond, hogy HOGYAN, hanem hogy MIRE használja az autót. Ha a sarki közértbe jár vele kenyeret meg tejet venni, akkor megette a fene. Nem tud bemelegedni a motor, és szanaszét kopik minden benne.

A Fordokkal szerintem sincs baj. Rendkívül strapabíró konstrukciók. A nejemnek is Fókája van, és nagyon szereti. Én is, mert semmi gond sincs vele.

2017. máj. 16. 08:26
 17/19 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Nekünk két fókuszunk volt, mindkettőnek nyomorék bajai voltak, (200.000km alatt voltak). Alapjárat felpörgött 3000 fölé. Hidegen, melegen. Fogyasztott, forralta a vizet. Nem volt jó. Mindkettő összetört.
2017. máj. 16. 11:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez a 3F "szabály" a világ legostobább dumája amit az autókkal kapcsolatban az emberek kitaláltak.......ezzel a hülyeséggel dobálozni igen szűk látókörre vall......
2017. máj. 16. 12:04
 19/19 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Nem szeretnek vitázni.
2017. máj. 16. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!