Hogyan kell vigyázni egy autóra? Miért jobb egy idős bácsié, mint egy nőé?
Vnnak ezek a szetereotipiák,h idős házaspár autója jobb mint egy fiatal srácé mert nem hajtják túl úgy.. Vagy mint egy nőé,mert az meg nem ért hozzá.
Én sem értek hozzá,de szeretném megtudni,mivel lesz autóm ezért szeretnék rá vigyázni. Ti hogyan teszitek?
Mi alapján mondjátok h vigyázva volt rá?
Köszi (h)a segítő válaszokat! ;)
Állapotot kell jól felmérni.
Jó duma :rendszeresen garázsban karbantartott női nyugdíjas fogorvos 1.tulaj
Ha nem értesz hozzá mindenképp olyannal menj el vásárolni aki igen.
Az enyém garázsban áll, félévente mikor a gumicsere van akkor úgy kérek időpontot, hogy a szerelő átnézi, van e valami. X kmként olajcsere ha bármi hangja van szerelő. Őszintén én is laikus vagyok a témához ezért egyedül nem is mertem autót venni mert olyan aprságok vannak amiket ha nincs tapasztalatod úgy sem veszel észre a vásárláskor. Ha mégis egyedül vennéd, jó ha garázsban volt és nem csak évente 1x vették elő de nem is 500kmeket mentek vele naponta meg vannak márkához/típushozŰ/évhez kapcsolódó típus hibák amikre érdemes figyelni. Amúgy a női autó jó ha a nőnek van pasija aki odafigyel h karbantartva legyen a kocsi.
#7 Én is egy ilyen fickótól vettem. :)
Vagy akár egy normálisabb fiataltól venném meg, mint jómagam is. Melegen lehet, hogy néha odalépek neki, de hidegen 2 ezer fölé soha sem pörgetem, otthon csinálom a szervizelést saját magam, tudom, hogy mit, és hova rakok bele, mindenből a legjobb alkatrészt kapja. A nő tulaj, vagy az idős tulaj mikor néz rá az olajszintre, vagy mikor ellenőriz bármilyen folyadékot?? (fék, hűtő stb.) Számomra az sem pozitív dolog, ha márkaszervizbe hordják. Tele van tanuló szerelőkkel, akik padlógázzal járnak be a műhelybe, és kézifékkel forgolásznak (tapasztalatból mondom).
A legfontosabbak, dióhéjban:
1. Rendszeres olajcsere! Minimum az előírt csereperiódus szerint, de inkább gyakrabban, nem kell kicentizni. Olajból is a gyár által előírtat, nem a Winnyt a Metróból
2. Normális üzemanyag. Nem kell feltétlenül prémium, de ne a legolcsóbb diszkont kutaknál tankolj. Auchan, ENVI és társaik felejtősek. Ez benzinesre is igaz, dízelre meg hatványozottan!
3. Mindig várd meg, amíg bemelegszik a motor. Legalább amíg a hűtővíz hőfoka el nem éri a 90 fokot, ne gyötörd, ne forgasd szét, kíméletesen járj vele. Főleg télen a bemelegedésig közepes fordulaton közlekedj, kíméletesen.
4. A hibákat lehetőleg azonnal orvosolni kell. A "nem baj, kicsit kopog, majd valamikor megnézetem" hozzáállás sokszor többszörözi a felmerülő költségeket. Szervizben csak gyári minőségű alkatrészt engedj beszerelni, még akkor is, h a a távol-keleti cuccokat fele annyiért is kínálják.
5. Tartsd tisztán, főleg télen, ne álljon rajta a sólé hónapokig. Egy rendszeresen mosott autó nem kezd el szétrohadni 5-10 éves korában.
Röviden ennyi. Azt nem írom, hogy ne tolass neki az oszlopnak, mert azt senki nem direkt csinálja, de mindenkivel előfordul (férfival és nővel egyaránt).
Ami 8-as irt nagyon köszönöm! Légyszi olyanokat irjatok le!! H mikor beinditod az autot vársz 2 percet,meg leálláskor is h hülni tudjon a motor,meg bemelegedni..
Meg h hidegen 2 fölé nem szabad,meg h milyen szinteket kell ellenőrizni. Ez nagyon fontos nekem,mert félek kicsit,nem tudom ugy kezelni az autot,nem volt soha családban sem. És ha veszek egy drágábbat (pl. 2 milliért) nem akarom elrontani..
A tapasztalt férfiaktól szeretek tanulni,persze aki okos is,nem csak játsza magát h ért mindenhez,közben sehol semmi..
9-es fogalmam sem volt h auchannál nem szabad tankolni,mert mindenütt más a benzin ,vhol rosszabb.
érdekes.. Én benzineset akarok inkább,mert az olcsobb, a dizelnél,meg többett költesz javitásra. ezt mondták.
a 4-es pont is jó. :) pedig az olcsóbb csábitobb,de hosszabb távon ráfizet az ember..
5-ös pont is hasznos, jó tudni h nemcsak a tisztántartásért,igényességért kell lemosni,hanem h ne rohadjon hamar az auto!!
Meg ha sokat van a napon sztem az sem tesz jot neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!