Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simpson vagy Robogó?

Gon99 kérdése:

Simpson vagy Robogó?

Figyelt kérdés
16 éves keresztfiamnak szeretnék születésnapjára egy 50cmes motort Simpson sokkal olcsóbb és egyszerűbb viszont nagyon sok negatívumot hallottam hogy megbízhatatlan mindig szerelni kell sokat fogyaszt de leginkább azt hogy ciki vele megjelenni bárhol is és h felesleges a váltó ilyen kis motorra véleményeket szeretnék h ti is így gondoljátok?Mert egy jó robogó sajnos többszörös árba van előre is köszönöm!

2017. máj. 14. 20:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

P betű nélkül, Simson.

De a kérdésre rákanyarodva: amennyiért épkézláb S50 vagy S51 Simsont kapsz, annyiért vannak megbízhatóbb és erősebb robogók. Egyrészt fiatalabbak, másrészt a tervezésükkor/gyártásukkor nem kellett olyan szempontokat figyelembe venni, mint a keletnémet csodáknál.

A japán vagy olasz robogók (mert gondolom inkább ezek, mint a kínai gépek) kényelmesebbek (önindító, finomabban működő kezelőszervek, rendesen működő irányjelzők, tárolási lehetőség az ülés alatt, olajszivattyú), ha nem voltak szétberhelve akkor megbízhatóbbak.

A Simsonok legnagyobb ellensége szintén a szétberhelés és a hozzá nem értés, hogy 15 évesen még lehet jó ötletnek tűnik a két blokkfelet úgy elválasztani, hogy bekalapálja közé a hidegvágót. És ott a megszakítós gyújtás, amire csak gyakrabban kell ránézni, a karburátor a sok-sok évnyi használattól szétkopva, a nem túl erős váz, a kevésbé jól kialakított elektromos részek. És kannában kell kevergetni a keveréket vagy a kúton ügyeskedni.

Szóval ha közlekedni kell neki, akkor robogó. Ha szerelni akarod megtanítani, akkor Simson.

2017. máj. 14. 20:16
 2/13 sanyinak ***** válasza:
85%

Csodák nincsenek. Kevés pénzért megbízható motort nehéz venni.

A Simson közelebb áll egy "valódi motorhoz" :) - van rajta sebváltó, normális méretű kerekei vannak. Viszont egy jó állapotú 100 eFt felett kezdődik. Lehet tuningolni, nagyobb teljesítményt is el lehet érni vele

A robogókkal nem sok baj van jó ideig, de nem is lehet aztán otthon egyszerűen javítgatni.

A szülők mit szólnak majd a motorhoz?

2017. máj. 14. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Én is simsonnal kezdtem motorozni, alapjában jó motor lenne, meg kell tanulni kuplunggal kezelni, elindulni. Ha fel van újítva jól megy, rosszabb utakon is jó rugózása van, ellenben a robogókkal. De mivel léghűtéses és gyakran silány utángyártott alkatrészek vannak hozzá, gyakran van vele probléma, főleg a gyújtás résszel és a szimeringje is kiesik stb és bajlódni kell vele.

A robogók kinézetre szebbek, kasznijuk, idom kialakítás szép formát ad, van minden féle felszereltség, kapcsolók, önindító, tükrök, index, alufelni, tárcsafék, sok vízhűtéses ami előnyösebb az élettartamnál. Dizánjnos, modern dolgok vannak legtöbb robogón.

Motorikusan azért nem egyformák, kínai, vagy hasonló fapados robogót nem érdemes venni, újat sem, 1 10-15 éves olasz vagy japán márka is többet ér, mert minőségibb és megbízhatóbbak használtan is, 120-130 körül már vannak jók.

2017. máj. 14. 20:53
 4/13 anonim ***** válasza:

attól is függ, milyen használatra lesz. én pár éve vettem magamnak egy új robogót, szerettem meg minden, bár amit más is írt, a kis kerekek miatt jóval keményebb is rossz úton, plusz tapadás is kisebb, mint egy nagykerekű motoron, ennek ellenére szerettem, viszont mentem vele néha földúton, és mivel alul van a légbeömlője, a portól nagyon gyorsan eltömődött, és amikor még annyira nem értettem a motorhoz, 20 km/h-val jöttem haza, mert eszembe se jutott volna, hogy azért megy annyival, mert nem kap levegőt a portól...

szóval ilyen "mostohább" körülményekre meg egy simson tökéletes.

lehet, hogy szerelni kell, de nem sajnálja az ember annyira, mint egy jobb megjelenésű robogót.

2017. máj. 14. 21:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Robogót nem lehet otthon javítani?

Én motorok szerelsével foglalkozom. simson motorblokk felújítás munkadíja nálam 15eft

Robogó 10eft.

A látszat ellenére, sokkal könnyebb javítani. Lehet hozzá kapni minőségi alkatrészeket is.

2017. máj. 14. 21:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is Simsonnal kezdtem 17 évesen. Nekem teszett, hogy apránként megtanulható a szervizelése, javítása. Ma már nem használom, mert a robogóm nyújtotta megbízhatóság elég nagy érv ellene. Simsonnal volt hogy késtem munkahelyről, mert lerobbant.

Ha a keresztfiúnak van kedve bütykölni is a motort, akkor jó választás a Simson, viszont ha technikailag nem érdekli a motorozás, hanem csak hajtani szeretné a gépet, akkor inkább robogó az ajánlott.

2017. máj. 14. 22:51
 7/13 laci275 válasza:
CSAK SIMSON ! Nincs negatívum. 186cm/140kg vagyok 50km/h "száguldozom "nem szerelek ( mert nem is értek hozzá) Télen átnézetem a szerelővel tavasztól őszig nyúzom. Ja... úgy kb 250 ezerből hoztam ki( meg is dicsérik ha utólérnek )Szerintem a robogó aszfaltra való a simson pedig midenhol elmegy ( persze a saját határain belül) A maga kategóriájában nincs párja.
2017. máj. 15. 06:27
 8/13 anonim ***** válasza:

Nincs párja? :D Ezen jót röhögtem. Ha jó műszaki állapotban van, akkor jó a Simson.

DE

- a hazai kínálat nagy része szarkupac, ha nem ért hozzá az ember, akkor csak szopni fog vele. Erre nincs mindenkinek kedve.

- a legtöbb az régi, és elavultabb a robogókhoz képest. Ha nem rajong értük valaki, akkor nem fogja értékelni a feelinget.

- ma már ha valaki váltós 50-es motort akar, akkor SE Simsont vegyen, hacsak nem kimondottan azt akar. Sokkal jobb és komolyabb gépek vannak ugyanannyi, vagy akár kevesebb pénzért is.

2017. máj. 15. 11:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Simpson család
2017. máj. 15. 15:24
 10/13 A kérdező kommentje:
Megvettem a Simsont még 2hete 150 000Ft-ért azóta 3x volt szerelőnél de még mindig folyik az olaj le esett a kipufogó tönkre ment a kuplung a lámpák kiégtek pedig több ismerőssel is megnézettem mind jó állapotúnak találta a szerelő azt mondta sürgősen adjam el a Simson csak szerelő növendékeknek való hetente elromlik rajtuk minden úgy h ma eladtam 40 000Ft-ért és most veszek egy Aprilla robogót köszönöm mindenki válaszát....SENKI NE VEGYEN SIMSONT HA INGYEN KÍNÁLJÁK SE FOGADD EL!
2017. máj. 28. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!