Hogyan győzzem meg szüleimet, hogy vehessek egy robogót?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék egy hű de nagy motort, csak egy 50köbcentiset. Jogsit leraknám rá, de azt mondják, hogy azért nem engedik, mert előbb a motor törik, aztán én. Pedig nem lakunk nagy városban, mindössze 9ezres.ötletek?
nem a város nagyságától függ, estem már én is segédmotorral, és nem annyira nehéz kezet lábat törni.
de ha meg jogsit amúgy is akarsz(fogsz inkább) csinálni, akkor ezzel lehet próbálkozni. saját motorral tanulni előnyösebb, mint az iskoláéval.
de persze ha magát a jogsiszerzést sem engedik, akkor halott ügy.
hány éves vagy amúgy?
2017. máj. 12. 19:51
3/11 anonim válasza:
Nem ismerem, szóval nem tudhatom milyen habitusú emberek a szüleid, de ha olyanok mint az enyéim, akkor sehogy. Nekem sem engedték ennyi idős koromban mert túlságosan veszélyesnek tartották a motorozást. Nehéz volt elfogadnom, de hát túl tettem magam rajta és amint betöltöttem a 17-et egyből leraktam a B kategóriát. Most már annyira nem bánom hogy nem lehetett motorom, végtére egyébként is egy hirtelen fellángolásból jött, tulajdonképpen annyira sosem érdekeltek a motorok, ellenben az autók annál inkább. Mindezek mellett már kezdtem belátni én is hogy a motorozás egy veszélyes üzem, nincsen ami megvéd ha ne adj isten balesetet szenvedsz. Bár mondjuk a robogó más, és városon belül ha ésszel közlekedsz vele aligha lenne valami bajod. Legalább már közlekedni megtanulsz mire autóra csinálnád a jogsit és nem kellene annyira függeni a szüleidtől ha elmennél valahova. Szóval persze sok előnye van, de ha a szüleid nem mennek bele akkor hagyd az egészet. Inkább várj egy évet, csináld meg a B kategóriát, amivel megkapod ugye az AM-et is, és ha utána is érdekelne a motorozás akkor 18 éves korod után már amúgy sem szólhatnak bele.
2017. máj. 12. 19:51
4/11 anonim válasza:
sehogy. aggodalmasabb szülők a huszonéves gyereknek is megtiltanák legszívesebben a motort, csak már nem tehetik meg. De való igaz, hogy huszonéves korban azért már mindenki érettebb egy picivel, tehát lehet, hogy jobb lenne tényleg csak akkor elkezdeni a motorozást, amikor már önmagadért vagy felelős.
2017. máj. 12. 19:59
5/11 anonim válasza:
Robogóval a lábtérben ha elesel annyit csillapít esésnél ,hogy horzsolásaid vannak ...Nem dől a lábadra a motor, így nem törik ,a motorról esel és hello...
Sokkal kisebb eséllyel.
2017. máj. 12. 20:03
6/11 anonim válasza:
A 9000 fős települést nevezzük inkább falunak. Ha vagy annyi idős keresd meg a pénzt a jogsira és a motorra és akkor nincs beleszólásuk.
2017. máj. 12. 20:07
7/11 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok.
2017. máj. 12. 20:09
8/11 anonim válasza:
Fordítva ülnél a motoron, ha előbb vennél motort és csak utána akarsz jogosítványt szerezni.
Elöbb a jogosítvány... feltéve, ha megengedik a szülök.
Amig nem töltöd be a 18-at joguk van sok döntésedet megvétózni.
Föleg, ha az ő pénzükből gondolod a kiadások fedezését
2017. máj. 12. 20:09
9/11 A kérdező kommentje:
pénz már megvan nyári melókból meg ilyenek, de nem igazán akarok az engedélyük nélkül ilyenbe belemenni.(nem így neveltek)
2017. máj. 12. 20:10
10/11 anonim válasza:
Nem biztos, hogy veszélyesebb motorozni mint autót vezetni.
Persze normális motorozásra gondolok.
Belém már jöttek frontálisan 100-110es tempóval. Átrepültem az autón, szó szerint semmi bajom nemlett. (egy kis enyhe fájdalom itt-ott, inkább csak nyomás hatására)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!