Ciki ha 19 mindjárt 20 évesen nincs jogsim?
Nekem csak A kategória van, 37 évesen.
Nem vágyom autóra, már a motorozás élménye se a régi.
Kisteherautót azaz pick-up rendszeresen vezetek a telkemen, de nem fog meg.
jogsi helyett javaslom:jó eredményű diploma+felsőfokú idegennyelv, egészséges életvitel, megbízható barátnő,és biztos állás. Ha ez megvan, röhögve szerzed meg a jogsit...és senki nem fogja megkérdezni mikor szerezted...
sok sikert.
Miért lenne ez ciki? Én is 21 évesen, főiskolásként szereztem meg, és egyáltalán nem éreztem addig hátrányát.
Anno én úgy voltam vele, hogy nagy nehezen összeszedtem a pénzem egy kocsira és a jogsira, és csak azután kezdtem bele a vizsgába. Na ne gondoljon senki luxusautó árára, első kocsim 180 ezerért vettem. Ehhez jött az akkori áron nagyjából 120 ezerbe kerülő jogsi. 400 ezer volt a keretem, szóval bőven belefért pár javítás is a kocsin. (nagy részét itthon én csináltam meg)
Amúgy azért vettem a kocsit, mert utána már ezzel jártam én plusz 2 ember a fősulira, majd annak befejezése után munkába. Ezzel pénzt spóroltam, mert így olcsóbb volt, mint a vonatjegy, és nem mellesleg kényelmesebb.
Így én azt tudom tanácsolni, hogy amíg nincs szükséged rá, vagy nem lesz kéznél egy kocsi, hogy használd is a jogsit, nem szükségszerű, hogy gyorsan megcsináld. Nekem is voltak anno ismerőseim, akik már 17 évesen jogsit szereztek, de kocsiban csak 5-6 év múlva ültek újra volán mögé. Ennek pedig én nem sok értelmét látom.
Ugyanakkor amit írtál, hogy álláskeresésnél plusz pont, nos, ez is igaz. De csak akkor, ha olyan jellegű a munka, hogy mobilitást kíván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!