Volt autóbaleseted? Mi történt? Megsérült valaki? Kaptál érte büntetést?
Elcsaptam egy kerékpárost.
Jelzés nélkül akart sávot váltani, az autómon keresztül. Nem sikerült neki. Éppen hogy, de túlélte. Szerencsére, mert így a káromat ki tudta fizetni. Miért kaptam volna büntetést?
Lekopogom, de 18 év és bő 300.000km alatt még csak koccanásom se volt.
Ilyen "majdnem balesetem", mint amit az első belinkelt szinte naponta van. Volt már olyan, hogy stop táblás kereszteződésbél egy papa nem állt meg, simán kifordult elém, mintha ott se lenne a tábla és vak is lenne, mert nem látja hogy jövök. A szerencsém az volt, hogy a nekem szembejövő sávban nem jött épp senki, így át tudtam rántani.
De volt már olyan is, hogy a szélső sávban haladok és erre egy autó sofőrje úgy gondolta, hogy ő a tőlem balra lévő belső sávból fog jobbra kikanyarodni. Természetesen index nélkül. Hogy én ott vagyok a külsőben az nem zavarta.
Ilyen és hasonló esetekből volt egy pár. Kriminális, hogy egyesek hogy vezetnek és hogy veszik semmibe a KRESZ legalapvetőbb szabályait. Pl olyan is volt már, hogy állok a piros lámpánál a sorban másodikként. Erre az első gondol egyet, megunja és a totál piroson áthajt. Jó, gondolom az ő dolga, szépen előregurulok a lámpáig. Erre mögöttem egy öreg néni(!) elkezdi nyomni a dudát folyamatosan, mutogatja a középső ujját és látom a tükörben hogy tombol, ordibál az autójában. :D Nem tudom, hogy mit gondolt. Ha ő is át akar menni a piroson, akkor kerüljön ki. Egy záróvonal átlépés ezek után már semmiség lenne neki. Hihetetlen, hogy milyen emberek ülnek autóba...
Kíváncsiságból kérdezném meg, hogy aki nem hasznosnak értékelte a válaszomat, mi alapján tette? Tán nem a kérdésre válaszioltam?
Bár tudom, gyávák vagytok hogy előbújjatok és még így névtelenül is válaszoljatok. Gyávák.
Ez nem velem történt, hanem egy szeretett ismerősömmel, de amikor meghallottam a történetet, arra gondoltam, hogy lehet valaki ilyen idióta?
Szóval, éppen fékezett, mert sárga volt a lámpa, amikor elévágott egy másik autó. Magyarul előtte akart még áthajtani a sárgán, de nem sikerült neki. Vagyis az autós eléhajtott, majd lefékezett. Koccantak. És felháborító, de az én ismerősömet büntette meg a rendőr. Idézem mit mondott:"Hölgyem! Az autó hátrafelé jött?" "Nem" "Akkor ön a hibás." Szerencsére nem történt baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!