Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sedanosok! A hátsó ablaktörlő...

Sedanosok! A hátsó ablaktörlő hiánya titeket nem zaklat? Nem hiányzik?

Figyelt kérdés
Engem kifejezetten igen. Persze nem télen volt a baj legfőképp, hiszen van szélvédő fűtés, hanem olyankor, amikor a dér vagy harmat rámegy reggel, ezért kézzel kell letörölni minden elindulás előtt. Abban viszont egyetértek, hogy ablaktörlő nélkül jobban néz ki az autó hátulról, de azért jól jönne.

2017. máj. 2. 15:13
 1/8 A kérdező kommentje:
Persze tudom, kivételek mindig vannak. Van olyan sedan, aminek van ablaktörlője hátul is.
2017. máj. 2. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
E46 sedanon nem volt , és sose zavart, komolyan mondom hogy az 1 es bmw-n sokkal jobban megmarad minden, pedig ott van ablaktörlő is..
2017. máj. 2. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
35%

Mivel a szedánnak hátralóg a segge, nem lesz olyan hamar retkes a hátsó szélvédő, ezért nincs rajtuk ablaktörlő. A csapott hátúaknál a kerék szinte közvetlenül oda csapja fel a sarat, ezért kell moshatónak lenni.

Ez is az egyik olyan hátránya a szedánnak (sok más egyéb mellett), amiért az életben nem vennék.

2017. máj. 2. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem érdekel különösebben.

Általában céges furgonokat vezetek, szóval nem is nagyon szoktam nézni a középső tükröt. A szedánnal is elvagyok a két oldaltükörrel.

2017. máj. 2. 16:05
 5/8 Beviz Elek ***** válasza:

Nekem gyárilag volt rajta, de le is kaptam, nem kell az oda.

Az ablak sötétített, szóval amúgy sem sokat láttam rajta.

Ha elindulsz és tartasz minimum 60as tempót, akkor a szakadó esőben is száraz marad.

Összességében: ablaktörlő nélkül is nagyon jól ki lehet látni egy szedánból, de ha mégsem, akkor sem esek kétségbe.

Egy előnye van hogy gyárilag volt benne: beraktam a xenont és nem kellett szenvedni a bajuszkapcsolóval, simán csak másik irányba kellett vezetni az ablakmosócsöveket.

2017. máj. 2. 17:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Sedanra nem is kell, nem lesz koszos(mármint a hátsó ablak). Az én ferdehátúm ne tudd meg, hogy néz ki egy esős, sáros nap után... Volt, hogy nagyon beszürkült a pezsgőszínű autóm. Az 1-es BMW is azért ilyen, mert ferdehátú.
2017. máj. 2. 17:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem a kosz vagy az eső a zavaró számomra, hanem a reggeli pára, ami miatt apró vízcseppek képződnek az ablakon úgy, hogy azon nem látsz át, ha nem törlöd le. Az eső nem igazán zavar, mivel az lefolyik, és át lehet látni rajt.
2017. máj. 2. 18:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem van rajta gyárilag de szinte nem is használom, mert a víz lepereg róla pikk pakk, nem is lesz annyira retkes, ha már ey kis kosz van rajta akkor már az egész autó olyan és akkor lemosatom az egészet és utána egy ideig megint jó. A barátnőm használja, tehát működik, mert neki mániája hogy minden egyes útnál lemossa az ablakot még ha tiszta akkor is, ő annyi ablakmosómat elpazarolta már hogy az 5 literes nyári szélvédő mosó nekem kitart novemberig és a következő szezonig s marad jó 1 liter, meg én november tájt már felöntöm télivel a fagyállóság miatt. A téliből mondjuk én is többet használok el de azt is maximum az első szélvédő végett. Télen én nem is nagyon használom az autót mert akkor nem is nagyon járunk el sehova.
2017. máj. 2. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!