1 éve kicserétettem a kocsimban a motort és még nem írattam át a forgalmiban és sehol máshol sem, mi a tehendő?
Tudom, hogy már az elején be kellett volna bejelenteni, de amikor bementem az okmányirodába nem tudták mit hogyan kell, és azóta nem foglalkoztam vele...
Van egy szálám, hogy megvásároltam a motort, mi kell majd még hozzá?
Mit javasoltok hogyan csináljam?
Hivatalosan: bemész egy okmányirodába a számlával és a forgalmival. Lecsengetsz 6000 Forintot az új forgalmiért, amiben az új motorszám szerepel.
Nem hivatalos: Olvashatatlanná teszed a motorszámot. Következő műszakinál megállapítják hogy nem olvasható, amit beírnak a forgalmiba.
Ha ugyan olyan motort teszel be, akkor nincs mitől félni.
Akkor van baj, ha a gyári 1.4 helyett berakod az 1.8 blokkot például.
A motort bármikor megvehetted, a beépítés is bármikor történhet.
Az viszont téves, hogy egy számla alapján beírják a forgalmiba az új motort. Vagy kivárod a műszaki vizsgát, és ott bemutatod a számlát, vagy csináltatsz egy szemlét az NKH-nál, és az ott kapott adatlappal íratod át.
Esélyes, hogy kérnek egy számlát a beépítésről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!