Mtd fűnyíróm légszürő szivacsát kimostam benzinben. át kell-e olajoznom? és ha igen jó a tiszta motorolaj amit amúgy is cserélek? Vagy vivel olajozzam? és menyi olaj kell bele?
Figyelt kérdés
A gépre 10w30 van ráírva amit a tescoba adtak hozzá vásárláskor az meg 15w40 favorit. Akkor mit vegyek bele?2017. máj. 1. 16:39
1/4 anonim válasza:
Nem kell átolajozni, csak kimosni benzinben és kiszárítani. A fémszűrőt kell olajozni.
Ha ez az olcsóbb tologatós fűnyíró akkor abba jó a 15W40 is, nincs olajszivattyúja csak egy kis műanyag propeller ami fröcsköli az olajat. Az nem igazán érzékeny az olaj viszkozitására, főleg nem ilyen kis különbségnél.
2/4 anonim válasza:
Attól függ mit mondd a gyártó. Vannak olyan Briggs&Stratton sorozatok, amiknél a gyári előírás az lenne, hogy merítsd meg olajban a kimosott-megszárított szűrőt és után a nagyját facsard ki belőle. Na nem mintha én megcsináltam volna, kinek van erre ideje... :D
Jó lesz bele az az olaj, gyakorlatilag semmit sem számít.
A 4 éve vásárolt MTD márkájú gépem Briggs motorjához a gyári ajánlás a sima egyfokozatú 30-as olaj... Szóval ezek tökéletesek.
3/4 anonim válasza:
MEG kell olajozni,de csak FINOMAN.(a száraz szivacson az apróbb porszemcsék simán átjutnak,ha vastagon tocsog az olajba akkor meg nem kap szinte levegőt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!