Lehet autókban másodlagos akkura kötni az utólagos fogyasztókat?
Azon gondolkoztam, hogy pl az extra munkalámpákat amiket akár álló autónál is használna az ember, de lehet az multimédia vagy akár fűtés bármi meg lehetne-e oldani, hogy egy bármikor lekapcsolható akku táplálja ezeket és ne az autó sajátja?
Így az autónak csak a második akku töltését kéne pluszban ellátni és arra lehetne kötni bármilyen extrát
Meg ha az le is merül még beindítható az autó
Így a gyári elektronikába nem kéne belenyúlni
Ez mondjuk eladáskor lehet jó
Nem vagyok elektroműszerész bocsi ha hülyeség de érdekel, hogy lehetséges-e
Köszi a válaszokat
Reméltem, hogy nem is hülyeség és nem is nehéz
Az ötlet nem rossz, van is olyan sorozatgyártott autó, amiben eleve van egy "hagyományos" akkumulátor az autó beinditására, és az összes többi kisofgyasztású elektromos cuccot egy külön Lítiumos (olyan, mint a mobiltelefonokban van) akkumulátorról hajtják.
Az értelme az, hogy mindkét akkumulátor azt csinálja, amire optimális: az ólmos-savas nagy löketet ad induláshoz, a lítiumos meg folyamatosan kis terhelésen megy.
További előnye, hogy így jobban szabályozható a generátor, akár le is lehet kapcsolni ha mindkét akkumulátor eléggé fel van töltve, és pl. csak motorfékkor visszakapcsolni.
Még jó, hogy felvetettem ezek szerint
Majd lehet neki esek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!