T. Cím! 30 éve vezetek. Most egy automata váltós autóm lesz. Mit csináljak, ha ott állok az álló autó kinyitott ajtaja mellet kezemben a kulcs? Lépések:1. ,2. , . Stb. Köszönettel:léggömböc
Nem tudom hogy gondolotad, de megpróbálom elmondani:
1.Beülsz
2.megnézed a váltót, a lényeg hogy "P" ben legyen indulásnál
3.inditod a motort(kulcsal)(nincs kulung nem kell nyomni :) )
4.Berakod "D" üzemmódba a váltót (nincs kuplung nem kell nyomni)
5.Gázt adsz és mégy. Útközben nem kell váltanod, azt maga a gép végzi. Olyan mint egy gocart :D
Nekem is automatás van . Imádni fogod,és 3 nap múlva már úgy gondolsz a kéziváltósra hogy : életembe vissza ne jöjjön soha.
Ezt is ugyanúgy kell pedálozni a jobb lábbal :tehát gáz és a fék .
Bal lábbal meg soha többé nem kell csinálni semmit,de tényleg semmit.
Amúgy meg még egy kúúva nagy pozitívuma az autómatásnak : ez soha semmilyen körülmények között nem fullad le.
Végül is eleinte én is féltem tőle ,de nagyon megszerettem.
P - Parkoló mód
D - Drive Utazási mód
ezen kivül
R - Hátrafelé
N - Üres(ezt nem szokták túl gyakran használni
illetve
1- Max 1esig vált fel
2- Max 2esig vált fel
3- Max 3-asig vált fel.
ezeket hegyeken jó használni(Fel/le)
első voltam
Azért ha D-be rakod, közben nyomd a féket:D
Igazából nem tudom, hogy mennyire fontos, jogsi nélkül még haza kellett vigyem a nagybátyám Audiját és az autószerelő mondta, hogy nyomjam a féket és úgy rakjam D-be. Amióta megvan a jogsim, azóta is mindig így csinálom (bár ritkán megyek automatával...)
P- parkolóállás
n- üres
Ha p-ben van, akkor nem gurul el akár jár a motor, akár nem
N-ben simán eltolod az autót, úgy nem érdemes leparkolnod sehová :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!