BMW e90 330d-nél mire kell figyelni?
Másabb a hangja. Nekem az első generációs bmw common rail sor6 hangja jobban teszik. A negyedik generációs már inkább olyan semilyen.
Az E90 az azt hiszem a második generációs, az E60al együtt.
Lényeges különbség egy E39 530D vagy E46 330D-hez képest: Másabb a dugattyú, más az üzemanyag rendszer és azt hiszem a turbo is. Amúgy minden ugyan az ezen kívül. Váltóban eltérő az automata, ZF 5hp helyett ZF 6hp van benne. Nagyobb a nyomaték tűrése.
Utána néztem, rosszul mondtam. Már második generációval kezdett a BMW. És harmadik generációs az E90 és E60tól egészen az F10/F30-ig. Úgy tudom, ezután már a negyedik generáció üzemel.
(Első generációs 1000, a második generáció 1600 bar nyomáson porlasztott, ezután 2000, és ezt követően 2600-3000. 3000-et van hogy már a negyedik generációnak csúfolják.)
Hát lényegében ugyanazok a dolgok: nagyon kell tapasszon az ülésbe, szépen járjon, ne füstöljön, ne zörögjön, stb. Ez minden autónál szokásos. Az, hogy hangosabb az újabb modell, tuti nem normális, most vagy szar olaj van benne, vagy a befecskendezők nem százasok már, de semmiképpen nem jó előjel.
Annyira részletesen nem ismerem a modellt, de érdemes felnézni egy BMW-s fórumra, tuti a legutolsó csavarig leírják valahol, hogy minek hogy kell lennie az autón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!