Bmw 330d e46 (2001) - Audi A8 2.5 TDI quattro Tiptronic (1998) melyiket érdemesebb megvenni?
Nem jó az összehasonlítás.
A BMW 330D egy viszonylag kompakt, középkategóriás autó, jó sportos ugye, tudjuk milyen a BMW, ráadásul ezzel a 30D motorral vadállat, mert ez a 3000-res dízel a BMW-től nem tudom hogy van megcsinálva, de úgy tapaszt az ülésbe, hogy levegőt sem tudsz venni.
Aztán ott van az A8: tényleg nem egy tömegtermék, mint az E46, dehát ez felsőkategória, köze nincs a 3-mas BMW-hez. A formája nekem nagyon bejön, személy szerint is volt ilyen A8-asom, de 4.2 benzines, az való bele. Ezzel a 2.5 TDI-vel hatalmas csalódás. Lóerőben hiába majdnem ugyanannyi, mint a BMW 30D-je, egyszerűen nem megy. Két oka van: az A8 egy nagy nehéz dög, még úgy is hogy alu az egész, a 330D mégiscsak kissebb. A másik, hogy amint írtam, a 30D motor alapból nagyon bír menni, olyan a karaktere, a 2.5 TDI meg egy lusta dög gyárilag, nem mellesleg elég problémás motor is.
Namost: ha egy szaladgálós, gyors, sportos autó kell, akkor a BMW 330D (Audi A4 nem érdekel?), ha egy nagy nyugis hodály kell, akkor Audi A8, de más motorral, nembaj ha benzines. Ez az A8 még olyan kor terméke, amikor a benzines jobb volt bele, mint a dízel. Nameg ha már BMW, akkor nem szabad elmenni a 7-es BMW mellett sem, mondjuk egy jó 730-as dízel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!