Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlásban jártasak,...

Autóvásárlásban jártasak, tudnátok segíteni? Az alábbi körülmények között milyn autó lenne nekünk a legjobb (4,5 millióig)?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk (én 21, párom 32), év végére épül fel a házunk egy vidéki nagyváros külső részén, eddig a belvárosban laktunk. Én napi szinten használom városon belül az autót bevásárlásra, ügyintézésre, párom ezzel jár munkába, 40 km a táv oda-vissza, ezt ugye heti 5x teszi meg. Nemsokára szeretnénk kisbabát, eddig egy Audi A3-masunk volt, használtan vettük pár éve, dízeles, szerettük, de mivel 3 ajtós, mindenképp le kellene cserélnünk, gyerekülés nem férne be.

Milyen autót ajánlanátok 4,5 millió forintig? Szeretnénk, ha biztonságos, masszív kocsi lenne, amiben kényelmesen elfér majd a babaholmi, gyerekülés, illetve amit nem nyír ki nagyon az, hogy rövid távokra megyünk vele viszonylag gyakran, sokat közlekedünk városi forgalomban.

Köszi előre is!

2017. ápr. 29. 11:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A4-esek nekem is tetszenek, meg nyilván pozitívum lenne, hogy valamennyire ismerem az autót. Nekem a mostanival a legnagyobb bajom a hátsó kialakítás - ez is kombi, és nagyon nehéz belőle kilátni, tolatáskor szinte csak a tükrökre hagyatkozhatok. Azt hittem csak miattam van, mert alacsony vagyok, de a férjem 2 méter, ő sem lát ki belőle, azt mondta. Remélem, az A4-esekben ezen talán változtattak.
2017. ápr. 29. 12:27
 12/20 anonim ***** válasza:
A3 kombi? Olyat mióta gyártanak?
2017. ápr. 29. 12:51
 13/20 anonim ***** válasza:
Ennyiért újat vegyetek. A sok rövid táv miatt benzinest. Toyota Auris, Kia ceed, Honda Civic
2017. ápr. 29. 14:21
 14/20 anonim ***** válasza:
A Suzuki Vitara is jó kocsi
2017. ápr. 29. 14:21
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
Benzines Volvo kell neked. V60-ban nem sok benzines van, de árban még jó is lehet.
2017. ápr. 29. 15:05
 16/20 anonim ***** válasza:
Vegyetek olyat, amiben van parkoló kamera, a képernyőn megjelenítni hogy mi van hátul. Ennyi pénzért már van ilyen felszereltésgű is. Ja és meg kell tanulni a külső tükörből tolatni. Hátra minden modernebb autóból már ilyen szaara kilátás, az A4-ben pedig tuti rosszabb is, mint az A3-ban.
2017. ápr. 29. 16:18
 17/20 anonim ***** válasza:
92%

Mindenképp benzinest vagy esetleg hibridet vennék ekkora távra. És én használtat, mivel a nagyobb autókat szeretem.

Mondjuk én a helyetekben VW Passatot vagy Skoda Superbet vennék, esetleg Passat CC-t, mert magyon tetszik, de azt nem javaslom, mert nem túl praktikus a kupé formája miatt.

A sima passatból meg a superbből viszont van kombi is és ennyi pénzért szerintem simán kapsz újszerű 2013-2014-es évjáratút is kevés km-rel és sok extraval. Ezekben már szinte alap a tolatóradar, de szerintem valamelyikben kamera is van.

Ezek viszont nem kicsi autók városi közlekedésre...

Jó lehet az a4 is , ahogy írták többen is.

Esetleg, ha a passat és a superb túl nagy lenne, akkor C merci, Volvo s60/v60, Skoda Octavia (ebből ennyiért már szerintem 1 éves nagyon jól felszereltet is kaphatsz) , VW Golf/Jetta, Toyota Auris , esetleg Avensis (de ez megintcsak elég nagy) , Opel Astra, Insignia (ez se rövid)... őszintén szólva elég sok jó autót találsz ennyiért.

Mekkorát szeretnétek konkrétabban?

2017. ápr. 29. 17:14
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi a sok hasznos választ! A tolatókamera ötlete nagyon tetszik, szerintem én biztosan iszonyat nagy hasznát venném.

Akkorát szeretnénk, amiben hátul sem kell nyomorogni, egy kombi Passaton tanultam még anno vezetni, az már elég nagy, amennyire emlékszem... akkora tuti elég, még kicsit kisebb is.

A Skoda Superb-et javasolta itt valaki, ez az egyik, amelyiken gondolkoztam én is már ezelőtt is, mert ismerősöknek van ilyen autójuk, és nekem nagyon tetszett. Majd megérdeklődöm, milyenek a tapasztalataik a kocsival kapcsolatban.

2017. ápr. 29. 17:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Amúgy szinte mindenkinek ment a zöld, utolsót nem tudom ki pontozta le, nagyon hasznos válasz volt :(
2017. ápr. 29. 17:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Ugye az nem komoly, hogy emberek itt arra gerjednek, hogy zöld kezet kapnak, vagy sem? Hát nem hótt mindegy?
2017. ápr. 29. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!