Autópálya vagy autóutak viselik meg jobban az autót?
# 5, # 8!
A dízel is többet fogyaszt 130-nál. Óra szerint 138km/h-nál klattyintom be a tampomatot. Itt kér olyan 5,5-5,8 litert 100km-enként.
Míg országúton 90-100-zal nem művészet 5 alatt kihozni. Azzal együtt is, hogy előzni kell, településeknél fékezni, majd gyorsítani, stb.
A kb 1 literes differencia itt is megvan. Az a fránya közegellenállás... :D
# 10!
Így van, sokféle autó van, sokféle váltóval. És még csak nem is kell hogy korban annyira különbözzenek. Simán lehet ilyen példákat találni.
Csatlakozom, autópálya a legkíméletesebb az autónak!!!
Sokszor találkozok 8-10 millás BMW-s meg mercisekkel akik csak 100-al "tötymörögnek" :)
19 éves autóval igazi kuriózumnak számítasz :D
Én meg sem szólalok a 24 éves mercimmel :)
110-es tempónál 2500-at pörög és úgy van meg a 7 literes fogyasztás ami elég jó egy 2500ccm motortól.
Ha már 130-140-el megyek akkor jelentősen megnő a fogyasztás szóval inkább beállok 110-re, úgy sem sokkal késöbb érek oda de hosszú távon durván lehet spórolni.
Igen, elég sokféle váltó van sokféle áttétellel, difivel, kerékmerettel. Nem kicsit eláltalánosítottam az autókat 5 és 6 sebességesekre :D
Dízellel meg nincs tapasztalatom, azért nem írtam.
Akkor jársz a legjobban, ha beleállsz egy kamion hátuljába. :D
Nyilván biztonságos követési távolságban, de ha szépen szélárnyékban tudsz haladni, lényegesen kevesebbet fog fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!