Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lekérdeztük a megvásárolni...

Lekérdeztük a megvásárolni kívánt autó adatait és a forgalmazási korlátozás tényénél megadtuk, hogy nem. Erre azt állapították meg, hogy nem egyezik a nyílvántartásban szereplő adattal. Mit jelenthet ez?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 24. 21:17
 1/10 A kérdező kommentje:
Tudja, hogy vásárlás előtt eredetiségvizsgálatot szeretnék, és ez nem is zavarta. Ezért fura számomra.
2017. ápr. 24. 21:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Minden más stimmel amúgy. Körözés alatt nem áll, forgalomban van.
2017. ápr. 24. 21:39
 3/10 Zebra3328 ***** válasza:

Ha a megvásárolandó autóra forgalmi korlátozás van bejegyezve, akkor nem fogják a nevedre írni az okmányirodában. Röviden: kifizeted, de nem lesz a tiéd.

Eredetvizsgára elviheted, át fog menni, mert nem ellenőrzik a tehermentességet.

Olvasd el ezt: [link] .

2017. ápr. 24. 21:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Ugyan ebben a szituációban voltam tavaly. Az oka pedig az volt, hogy valami kölcsön/hitel volt az autón, ami még nem volt vég-törlesztve. Amikor ez megtörtént, a forgalmazási korlátozás lekerült róla.

Sok olyan szituációt is olvastam, hogy habár hitel nem volt már az autón, de a tulaj nem ment be az okmányirodába, és nem töröltette a banki opciót az autóról. Mert igen, ha lejár a hitel, akkor a tulajdonosnak X összegért be kell mennie, és levetetni. Ha nem töröltetik a hitelt az okmányirodában, a jármű nem adható el.

Mindenképp érdemes komolyan venni ezt a dolgot, és rákérdezni, mert ha mégse ez a gond, akkor nem kaphatod meg az autó törzskönyvét. A forgalmazási korlátozás azt jelenti, hogy nem adhatja el a tulajdonos. Ha te mégis megveszed, lehet, hogy elbukod a kifizetett összeget. A fenti dolgokat viszont ki lehet szűrni úgy, ha az illető megmutatja a törzskönyvét az autónak.

2017. ápr. 24. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Az eredetvizsga pedig teljesen más. A törzskönyv igazolja az autó birtoklását, az eredetvizsga csak a főbb alkatrészekre terjed ki, de nem a tulajdonjogra.
2017. ápr. 24. 21:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor az jó megoldás, ha megmondom neki, hogy intézze el, szóljon ha megvan és lekérdezem újra?
2017. ápr. 24. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, amennyiben hitel van az autón, vagy csak szimplán nem vetette le a banki opciót, akkor ezt meg kell tudni oldania a tulajnak. Esetleg fel lehet neki vázolni a dolgokat, és megmondod mi a baj, csak hogy lássa, nem vagy béna.

Amennyiben nem tudja megoldani, rosszabb a helyzet. Ebben az esetben a NAV vagy bárki más is lefoglalhatta az autóját. Ebben az esetben pedig inkább hagyd ezt az autót, bármennyire is jó vételnek tűnik.

2017. ápr. 25. 06:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Amennyiben azt mondja, nincs hitel az autón, akkor mond neki, mennyen be az okmányirodába, és kérdezzen rá miért van korlátozás az autóján. (Valószínűleg az említett banki opció törlésének hiánya miatt.)
2017. ápr. 25. 06:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Okmányirodában megmondták nekem azt is, hogy mikor vett fel hitelt és hol. 9 éve volt úgyhogy gondolom fizetve van. De elmondtam neki, aztmondta ki van gizetve, nála a törzskönyv, csak nem tudta, hogy okmányirodában is kell intézni az ügyet. Holnap elvileg el is intézi, én meg este lekérdezem megint. Ha akkor már rendben van nyugodt szívvel vehetem meg átvizsgálás, eredetvizsgálat után?
2017. ápr. 25. 16:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, ha már levetette a banki opciót, és már nem lesz forgalmazási korlátozás az autón, akkor nyugodtan megveheted.

Amúgy milyen autó?

2017. ápr. 25. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!