Mi lehet a baj az üzemanyag szintjelzővel?
Tankoltam a kocsiba 5000 Ft-ért 14 liter benzint, az üzemanyag szintjelző világított annyira kevés benzint volt benne, és a mutatóm azt jelezte, hogy majdnem félig van a tank! Nem értem hogyan hisz a teljes tank 50 literes nem lehet majdnem félig a tank 5 ezer ft-ból.
Az autó egy Peugeot 206- os 1.4 - es. ( 2004 )
Szóval most a mutató szerint majdnem félig van a tank, de az lehetetlen...
Elromlott volna a mérő?
Melyik szót nem értetted?
Próbáltam közérthetően magyarul írni.
A szintjelző (mint a neve is mutatja), azt mutatja, hogy milyen magasan van a benzin szintje a tartály aljához képest.
Na. Most fogjál egy tölcsért, fogd be az alját, és töltsél bele annyi vizet, hogy a szint az pont a magasság felénél legyen. Az így beletöltött vízmennyiség jóval kevesebb annál, mint ami ahhoz kell, hogy a tölcsér színültig teli legyen, a "szint" mégis félig van.
Azt, hogy amikor a mutató felet mutat, az nem azt jelenti, hogy hajszálpont 50/2 = 25 liter van a tankban. Hanem megközelítőleg annyi.
A tankolásra figyelmeztető lámpa meg mindig túl van biztosítva: általában a tank 10-15%-ánál jelez. Ez 50 literes tanknál ugye 5-7 litert jelent. Ehhez ha hozzáadsz 14-et, akkor az majdnem fél tankot (20-21 litert) jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!