Opel Astra kocsimba néha felvillan az olajnyomás jelző lámpa. Akkor vettem észre, amikor lassan megyek pl kettessel kanyarodok, vagy a kuplungot benyomom 1-ből 2-be váltáskor. De nem minden esetben, csak néha. Mi lehet a gond?
lehet szar az olajpupma
feltétlen menj szervízbe, mert ha nincs elegendő kenés akkor 100-ezres károk lesznek.
Vidd szervizbe, mielőbb.
Olajnyomás lámpa számtalan esetnél lehet. Pl. olajpumpa vagy olajgomba, ahogy azt előttem írták is, de lehet akár komolyabb baj is. Pl. víz megy a motorba, így az olajnak nincs megfelelő kenése.
Lehet nem megfelelő sűrűsségű olaj is. Milyen van benne?
Gyári könyvbe olvastam hogy nyáron ha nagyon felmelegszik a motor és piros lámoánál várakozol akkoe felvillanhat az olajnyomás jelző lámpa. De ha adsz neki fordulatot akkor el kell aludnia. Eg a gyár szerint nem baj. De jelen esetben nincs nyár hogy annyira felhiguljon az olaj.
#5 Az olaj üzemi hőfoka 90-110°C függetlenül a külső hőmérséklettől. Az olaj nem "hígulhat" fel annyira, hogy ne legyen olajnyomás. Ez csak nagyon kopott motornál és nagyon öreg olajnál lehetséges, ami már elvesztette viszkozitását.
Egyébként kiderült, hogy mi a gond az autóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!