Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire jó megoldás, ha a...

Mennyire jó megoldás, ha a kerékpár láncát, hajtás alkatrészeit előbb langyos szivaccsal lemosom, majd utána beolajozom?

Figyelt kérdés

Ide tettem a kérdést, mert a bicikli alapjaiban nem sokban tér el a motortól.

Tehát arról lenne szó, hogy brutál sáros terepen küzdöttem ma és úgy is néz ki a bicikli... ki szeretném tisztítani, csak sajnos nem tudom, hogyan fogjak hozzá. Tehát jó ez a melegvizes szivacs pl? És utána az olaj? Vagy a tisztítófolyadék, azt lemosó és azutántj?

2010. máj. 13. 23:10
 1/5 anonim válasza:
100%

Én slaggal szoktam végigmosni, kicsit le is törölgetem, a napon szárítom, majd olajozom.

Már van vagy 6 éves, és még jó:)

2010. máj. 13. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:

a te verziód is jó, meg az első válaszolóé is

csak utána tényleg olajozz normálisan, a kellő helyeken jó bőven

2010. máj. 13. 23:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Kényesebb helyeken a zsírozást, agyak, stb. mennyire veszélyezteti ez a slagos megoldás? Meg ha már itt tartunk... reklám ide vagy oda: a Motorex termékekről van valami vélemény, tapasztalat? Azt néztem, hogy svájciak, tehát annyira rossz nem lehet. Van ez a Dry Lube vagy milyen cuccuk, arra gondoltam. Bár olvastam valahol, hogy van, aki a sima motorolajra esküszik, mondván, hogy olcsóbb.
2010. máj. 13. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Én mostam le már a kádban is a bringát, zuhanyzóval, mert én nem kertes házban lakom :)

Ha megszárad beolajozod a láncot. A többihez úgyse férsz hozzá, szerintem.

2010. máj. 14. 01:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Én száraz ronggyal szoktam áttörölni és utána beolajozom.

Sáros még nem volt a láncom de sztem ha drága a biciklid akkor inkább ne vizezd a láncot hanem benzinnel mosd és utána szárazra letörlöd és utána mehet az olaj.

2010. máj. 14. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!