Miért jó a gyárinál nagyobb felniket rakni a kocsira vékony gumikkal?
ez a cikk nekem mindent elmond. Meghagyom ezt azoknak akik nem szeretik az autojukat. Csak azt nem értem aki nagyobb kerekű verdát akar az miért nem vesz olyat ami gyárilag akkora amekkora neki tetszik. Köszi a válaszokat!
Kérdező, remélem neked 10-es kerék van az autón :D
Amúgy azt tudtad, hogyha bármilyen kerék is van az autódon, kopik, ha mész vele? A legjobb, ha nem indítod be.
12es sztem 19es felnivel közlekedik azért válaszol neked gúnyosan.
Szerintem teljesen igazad van kérdező, nem a f@somat verem a felnire hanem azt nézem hogy a gyerek hátul ne legyen szétrazva.
Akinek a p0cse kicsi legalább a felnire legyen jó nagy :D
Nem véletlen hívják p0cstoldónak az ilyeneket... :D
Gondolom egy leharcolt osztrák 4es goldom vagy bmwn van.. :D
18as felni 200ezerert mert az menő de olajcserén még nem voltam mert az sokpenz... :)
Engem nem zavar. Mint mondtam beloletek élek :)
Hozzászólnék én is mint "nagyobb" felni használó.
Az előttem lévőknek igaza van, ez én is tapasztaltam.
Nagyobb felnivel az autó jobban ráz mint kissebbel, mert általában ilyenkor a gumi is laposabb rajtuk.(mégis én nem sok eltérést tapasztaltam.)
Viszont az is igaz hogy az autó sokkal stabilabb nagyobb sebességeknél.
Az én példám:
245/40/18 as kerekekkel ugyanazt a kanyart bevéve 230 nál eléggé nehezen lehetett bevenni , míg 285/25/20 as kerekekkel 240 nél is siklott az úton.
Kb. Ennyi jó tulajdonság van benne.(nameg hogy két hátsó gumi Dunloptól 180 ezer :D)
Amit még tapasztaltam hogy jelentősen megdobta a fogyasztást.(ami engem nem tud érdekelni csak megfigyeltem.)
Egy kis statisztika amit felállítottam a fogyasztással:
Az autómat szerelték 16-18 colos felnikkel gyárilag
Gyári felnik: 205/55/16
Város 9.5 liter benzin
Téli BBS: 245/40/18
11 liter benzin
Nyári D'Vinci elől 245/30/20 hátúl 285/25/20
13-14 liter benzin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!