Benzin VS Dizel Milyen költségeid voltak ami csak a motort illeti és hány km alatt?
f.szom már...
MILYEN DÍZEL??????
Milyen típus, milyen évjárat, milyen motorrendszer, milyen benzines, milyen évjárat, milyen típus, milyen üa ellátó rendszer?
Ez a nem mindegy, nem az, hogy benzin, vagy dízel.
Opel Zafira 1.6 2000
2009-be vettem, 200.000 km-rel, 1 millió forintért. A motorra kb. 300 ezer forintot kellett rákölteni, azóta tökéletesen teszi a dolgát. (8 év)
Picit eszi az olajat, de ez van. Hamarosan le kell cserélni. 270.000 km van benne.
Opel Vectra B 1.8 2001
2008-ba vettem, 120.000 km-rel, 1,6 millió forintért. A motorra csak az olajcserét, olajszűrő cserét, vezérműszíj cserét, meg tavaly egy Főtengely helyzet-jeladót kellett cserélni (kb. 2 ezer Ft.). Más költség nem volt. (9 év)
Dízellel, turbó benzines motorokkal nincs tapasztalatom.
Benzin - szinte semmi
Dízel - többszázezer három év alatt (adagoló, hengerfej, stb.)
Mitsubishi Colt 1.3, Mitsubishi Pajero 2.8
Kérlek, kérdező, meséld el, milyen következtést vonsz le ennyi információból?
Golf IV 1.9 TDI (PD nélküli, 110 lóerős)
óra szerint 187.000-rel vettem, annyi volt-e benne valóban sose derül ki, de állapot alapján lehet. Azóta mentem vele 150.000 km-t. Motort, váltót érintően semmi (szó szerint semmi) költségem nem volt a kötelező szervízeket kivéve. Más téren is csak apróságok, a legnagyobb probléma a klíma kompresszor csere volt.
Arra lennék kiváncsi hogy a dizelek valoban annyival problémásabbak átlagban a benzineseknél, mint amennyire az ember itt olvassa.
Személyes tapasztalat alapján maga a dizel motorral lehet több a gond, de egy benzinesre is lehet költeni.
Ez egy legenda 30 évvel ezelőttről.
Ma már semmi alapja. Két dolog miatt nem tudnak elszakadni tőle a benzinafanok:
1. nincs más érv ma már a dízelekkel szemben. Egy modern dízel semmilyen tekintetben nem problémásabb, mint egy benzines, ellenben előnyei vannak.
2. Még mindig rengeteg sokat futott, visszatekert órás cégautóval b/sszák át az udvarban nepperkedő cigányok a jónépet, ezért aztán akit átvágnak nem azt mondja, hogy lehúzták, hanem a kocsi szar...
"Egy modern dízel semmilyen tekintetben nem problémásabb, mint egy benzines, ellenben előnyei vannak."
egy ideig de aztán cserélni kell a nagynyomású rendszer minden alkatrészét
ezenkívül még mindig kerreg és rákkeltő
azt hiszem ennyi hátrány bőven elég is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!