Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Saját erdőmbe vihetek ki...

Saját erdőmbe vihetek ki építési törmeléket? Nincs benne azbeszt csak vakolat meg tégla

Figyelt kérdés
Van egy nagyobb gödör amit szeretnék betemetni, kivihetem oda?

2017. ápr. 13. 20:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, nem viheted.
2017. ápr. 13. 20:10
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

én megengedem, de teríts rá földet hogy nőjjön rajta zöld, és nem baj, ha mások nem látják.

(de tényleg csak vakolat és tégla legyen)

2017. ápr. 13. 20:12
 3/10 A kérdező kommentje:
Jogszsbály vagy törvény tiltja?
2017. ápr. 13. 20:15
 4/10 anonim ***** válasza:
44%

valószínűleg mindekttő.

A józan paraszti ész nem tiltja, feltéve, hogy tényleg csak kő és mész, és nincs benne műanyag vagy vegyi biszbasz.

2017. ápr. 13. 20:16
 5/10 anonim válasza:
100%
Igen,veszélyes anyagnak minősül az építési törmelék.
2017. ápr. 13. 20:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A hulladékgazdálkodásról szóló törvény kimondja, hogy tilos a hulladékot elhagyni, – a gyűjtés, begyűjtés, tárolás, lerakás szabályaitól eltérő módon – felhalmozni, ellenőrizetlen körülmények között elhelyezni, kezelni.
2017. ápr. 13. 20:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mivel temethetném be.. mekkora büntetés járhat érte?
2017. ápr. 13. 20:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A józan paraszti ész is tiltja az építési törmelék erdőben lerakását, mert s vakolat és a tégla is természet idegen.

A törvény úgy rendelkezik, hogy a lerakott hulladék elszállítására elsősorban a lerakó, ha annak kiléte nem ismert, akkor a terület tulajdonosa kötelezhető.

Magánterületen is tilos szemetet, hulladékot tárolni, a büntetés pénzbírságtól akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is lehet - utóbbira azért komoly környezetszennyező anyagokkal veszélyeztetés esetén lehet számítani, de vannak 8 évnél rövidebb időszakok is....

2017. ápr. 13. 20:33
 9/10 anonim ***** válasza:
ha tényleg a tulajt büntetnék a lerakott szemétért, akkor már rég sitten lenne.. nem is tudom, mindegyik tulaj?
2017. ápr. 13. 20:43
 10/10 anonim ***** válasza:

nem a büntetésre értette, hanem az elszállításra.

nyilvánvaló, hogy a terület tulajdonosát nem büntetik meg azért, mert valaki ismeretlen odahordta a szemetet, viszont a költségek őt terhelik.

ez a két dolog nem zárja ki egymást, ha megvan a tettes, akkor akár kaphat pénzbírságot, de mellette nyilván az elszállítást meg rossz esetben a helyreállítást is kifizettetik vele.

2017. ápr. 13. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!