Mechanikus feltöltőt lehet kapni az autómra?
Renault Laguna I-es autóm van 2 literes 8 szelepes motorral.
Hallottam a Rotex cégről amely nagyon olcsó és megbízható feltöltőket ajánlanak.
Ezért kérdem ,hogy lehet-e kapni "univerzális" feltöltőt rá.
Egy kicsit combosítani szeretnék az autón mert egyrészt ,nincs pénzem újat venni másrészt,nagyon jó állapotú szóval esélytelen ,hogy eladnám.
A Rotex weboldala: [link]
Tudom és számoltam is ezekkel a tényezőkkel.
DE! Ugye ezeket méretekbe is lehet rendelni és a legkisebb feltöltő 0.3-0.4 nyomást tud generálni.
Ezt a feltöltőt a Daihatsu Curoe 1 literes motorja vígan elbírja: https://www.youtube.com/watch?v=HyrjQ2GHHfk
Ezért szeretnék rendelni ilyent és meg is tudnám csinálni.
"Ezért szeretnék rendelni ilyent és meg is tudnám csinálni."
Ha ez valoban igy lenne(marmint hogy meg tudnad csinalni)akkor valoszinuleg nem itt a gyakorin kerdezoskodnel........
Sőt,akkor egyaltalan nem is kerdeznel csak csinalnad!
Szereld bele nyugodtan. (Miközben egy kocsi árát ráköltöd)
Aztán majd csodálkozol, ha fél év múlva szarrámegy a motor, mert nem bírja a megnövelt nyomást. Mindezt plusz néhány tíz lóerőért.
Ja, meg a műszakin se nagyon fog átmenni.
Ha nagyon jó állapotú, akkor sokat kérhetsz érte, amit (a kompresszorra elköltendő pénzzel) kiegészítve vehetsz egy erősebb autót.
Ha egy mezei Laguna motor a 100kPa-os külső levegőből 1200kPa-os végnyomást csinál akkor egy ilyen kompi után a 130-140kPa-os bejövő levegőből 1560-1680kPa-s végnyomást fog csinálni, amihez már versenybenzin, nitrometán vagy bioetanol kell minimum! Sima 95-össel az első gázadásra elhajtja az összes hajtórudat.
Az a CSAK 0.3-0.4bar nyomás az lényegében +30-40% levegő. Hogy ne változzon a keverési arány ( és a dugattyútető se olvadjon el a hőmérséklettől) minimum 40% üzemanyag kell hozzá pluszban. Meg egy másik motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!