Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlás?

Használt autó vásárlás?

Figyelt kérdés
Egy kis gondom van,holnap szeretnék vásárolni egy autót ami a lakhelyemtől 250 km található.A biztosítást azonnal meg kell kötni az adásvétel pillanatába? mert vasárnap nem tudom milyen biztosító lehet arra nyitva illetve telefonomon internet hozzáférés nincs így nem tudom netten se megkötni.ilyenkor mi a teendő szerintetek? :(
2017. ápr. 8. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Meg kell kötni igen, megbüntetnek, de ha az adásvételire hétfői dátumot írtok akkor nincs gond és kész. :)
2017. ápr. 8. 19:08
 2/9 A kérdező kommentje:
de a rendőr nem fogja kérni az adásvételi papírt igazoltatásnál? :(
2017. ápr. 8. 19:32
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

interneten köss egy biztosítsát a kocsira a mai dátumtól és nyomtassd ki, csak az autó pár adata kell hozzá azt meg az eladótól meg tudod kérdezni.

Pl: netrisk

ott meg tudod kötni 10 perc alatt.

2017. ápr. 8. 19:47
 4/9 A kérdező kommentje:

lehet le maradi vagyok de nincs itthon nyomtatom :(

sajnos nem úgy készültem hogy holnap menni kell csak találtam egy kihagyhatatlan vételt,hajnali 4 kor indulok holnap, így esélytelen még hogy keressek valakit gyorsba aki kitudná nyomtatni nekem :(

2017. ápr. 8. 19:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Manapság már a kis falvakban is van valamilyen internet elérés.

Az biztos, hogy nincs minden háztartásban, ami okozhat neházséget, de valamilyen megoldást lehet találni.

Sok mobiltelefonról már internetezni is lehet, tehát, ahol van térerő, ott van internet is.

Nyomtatni sem kell azonnal, ha az email címre pillanatok alatt elküldött visszaigazolás megérkezik, a biztosítás aktív.

A mai világban az ügyintézések jelentős része interneten működik, éjjel-nappal. Nem kötelező internettel rendelkezni, de pl egy szabályos, hétvégén nyélbe ütött használt autó adásvételhez nélkülözhetetlen.

2017. ápr. 8. 20:04
 6/9 A kérdező kommentje:
ha most megcsinálom tegyük fel itthon de a gépkocsi mégse tetszik nem felel meg az elvárásaimnak visszatudom mondani neten keresztül?
2017. ápr. 8. 21:10
 7/9 A kérdező kommentje:
illetve mi ennek a folyamat? megkötöm netten küld azonnal egy emailt és már érvényes is?
2017. ápr. 8. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:

netrisk.hu, vagy más online oldalon végigfuttatott biztosítás kötések esetén a válasz email szinte azonnal megérkezik, a szerződés elfogadása után.

Előre nem szabad biztosítást kötni, szabályosan nem is lehet, hisz az autó adatait kéri a rendszer.

Tesztelni lehet a biztosítók ajánlatait kamu adatokkal, s a véglegesítés előtt kilépni, de érvényes biztosítás kötéshez pontos adatokat kell megadni, s a biztosítás akár egy mobiltelefonról is megköthető.

A rendőr nem kér papírokat a biztosításról, ők is az internetet használják ellenőrzésre.

Ezt nem csak igazoltatás után tudják megtenni, a megfelelő programot használva, szűrni is tudják a forgalomból a kötelező nélkül közlekedőket. Az más kérdés, hogy ezzel a lehetőséggel milyen gyakran élnek, a szuper intelligens műszereket több funkcióra lehet ráállítani, de egyszerre csak egyet tudnak, vagy sebességet mérnek, vagy mást figyelnek.

2017. ápr. 8. 21:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem a rendőr a lényeges, hanem ha véletlen történik valami baj.

Persze ha peches vagy és a rendőr igazoltat, akkor az is.

Előre is megkötheted, utána küldesz a biztosítónak egy nyilatkozatot, hogy mégsem történt meg az adásvétel.

Én már voltam így.

2017. ápr. 8. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!