Mikor kell visszaváltani egyesbe?
Lenyomott kuplunggal ne adj gázt, mert semmi értelme.
Ha nagyon lassan mész, szinte állsz, vagy nagyon meredeken mész simán kapcsolhatod menet közben az egyest, mint bármelyik más fokozatot.
Ez az "egyesbe csak álló helyzetbe kapcsolunk" csak egy ökölszabály, ami nem minden esetre érvényes.
Nagyon régi autóknál volt ilyen, hogy tényleg nem ment az egyes recsegés nélkül, csak ha már állt, vagy szinte állt.
De ami 30 évnél fiatalabb, abban 100% hogy nem így van. (kivéve az egyenes fogazású, meg hasonló, nem hétköznapi váltók)
Az én autóm akkor kéri az 1est ha teljes terheléssel (20mázsa) megyek fel a 18%-os emelkedőn.
M22
Nem értem az oktatók miért nyomják még mindig ezt az "1-est csak elinduláshoz" általuk vélt szent állítást, mert egy ordas nagy f**zság. Emlékszem, amikor tanultam, és mondjuk körforgalomba akartam beférkőzni, és 2-3 kmph-val döcögtünk, kettesben majd meghalt az a kis tragacs alattunk, cégig csúsztatott kuplung és majd lefulladó motor, de ne váltsak vissza, mert az "csak elindulásra van".
Érzed azt, ha magas neki a fordulat, akkor vissza kell váltani.
Ez nincs sebességhez kötve, autó válogatja, hogy hol kényelmes még neki, nem kell csak azért kettesben szenvedtetni, mert az oktató ezt mondta, az ő szavuk sem szent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!