VW Golf VI, vagy Opel Astra J?
Valóban erről hírhedt az Ecotec motor, bár nekem nem eszi egy kicsit sem. Maga a Golf az én szubjektív skálámon sokkal szebb.
Tartós autóknak mondhatóak ezek az autók 1.4 és 1.6 szívó motorral? Használtautó_hu oldalon van egy pár autó ami belefér a költségvetésembe, ezek úgy 6 évesek és 80-120e km körüli futással.
Az Astra 1298 kg a Golf 1232 kg.
A VW 102 ló/148 Nm az Opel 115 ló/ 155 Nm.
Én az Opelt venném, szerintem jobban is néz ki, meg olcsóbb is az alkatrész hozzá.
Nem eszi az olajat, az a G Astra/B Vectra stb. 1.6-os motorja volt.
Az 1.4 mindkét autóból egy vicc, bár az Opelé még mindig jobb.
Ezek az 1.6 szívók örök motorok. Én is 6-osokat nézegettem, de a TSI-ről sok rosszat olvastam, hallottam, akkor meg nem volt normális 1.6 belőle. Inkább vettem egy full extrás 5-öset, ugyanúgy 1.6-tal.
Nagyon jól megy, de nyilván nem egy versenyautó. Ez az egyetlen ok, amiért egyszer el fogom adni, bármennyire is sajnálom, mert nagyon szeretem. 4-5 év múlva be akarok újítani egy 1.8 - 2.0 turbóbenzinnel.
Köszönöm az értelmes válaszokat, mindenkinek jár a "piros pont"!
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy inkább többet fogyasszon az autó akár 1 literrel is, de ne álljon meg alattam. Persze használt autónál szinte bármi benne lehet a pakliban, de egy natúr szívó benzinesnél talán kevesebb a rizikó, a hibalehetőség és maga a későbbi fenntartási költsége is. Mint írtam, a leírásomban jelenleg egy C-s Corsát használok újkora óta, és maximálisan meg vagyok elégedve vele, pedig nem egy erőgép a maga 60Le-vel. A vezetési stílusom rugalmas, forgalmi helyzetekhez alkalmazkodok, előzésnél a biztonságra megyek mindig, így talán az 1.4 is beleférne a palettámba, úgy gondolom az 1.6 maximálisan elegendő nekem. Valóban erősebbek az Opel motorok, viszont elvileg zabálják az olajat, sőt nehezebbek is, mint VW konkurensei, árban hasonló, mindkét autó szép. Leginkább a Golf felé húz a szemem, a sok-sok pozitív tapasztalataim alapján viszont Opelnél maradnék. Szervizigényük hasonló lehet, fenntartási költségben az Opel alkatrészben tuti olcsóbb.
Ajjjjj nem tudom melyik legyen :-)
Szerintem a hasonló árfekvésben jobb állapotú autót fogom választani.
Ha esetleg VW-t vennél, tudom ajánlani a márka facebook csoportjait, egy dologban biztos nyerő a VW, az pedig a márkán belüli összetartás. Amíg a BMW-sek szidják egymást a csoportjukban, a többi márkának meg nincs is csoportja :) , addig itt mindenki segít mindenkinek. Adok-veszek csoportból van sok jó minőségű gyári alkatrész, ha valami probléma van az autóddal, és kiírsz azzal kapcsolatban valamit, egy órán belül megmondják, mi a baja(mondjuk egy 6-os 1.6-tal sok baj nem lehet, inkább a régebbi dízelesek szoktak kérdezgetni).
Nekem ugyanaz az 1.6 motor van, mint ami a 6-osokban van, nyomatékosabb, mint a 16 szelepesek, és semmi bajom nem volt vele eddig. De van még egy 1.6 VW 10+ éve a családban, olajcserén kívül annak se kellett a motorjához nyúlni. Szóval ezektől sem kell félni, de ettől függetlenül az Opelé is jó, csak ha ez jobban tetszik, akkor miért vennéd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!