Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Golf VI, vagy Opel Astra J?

ElekTamás88 kérdése:

VW Golf VI, vagy Opel Astra J?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A fent látható két autó között vacillálok. Mindkét autó esetében csak is szívó benzinest választanék (1.4-1.6). Tudom lomhábbak, mint turbós változataik, azonban nincs benne turbó, ha jól tudom kettős tömegű lendkerék sincs ezekben. Jelenleg 1.0(60Le) Corsám van, ami egyébként az én vezetési stílusomhoz bőven elegendő. Hosszútávú használatban gondolkodok, akár 8-10 évig szeretném használni. Ti melyik autóra voksolnátok ezek közül és miért?

2017. ápr. 6. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Döntsön az állapot hogy melyikből sikerül jobbat találni.
2017. ápr. 6. 19:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Igazából tökmindegy, amelyik jobban tetszik. A Golf jobban fog menni, mert könnyebb. Az Opel motorjai viszont szeretik enni az olajat.
2017. ápr. 6. 19:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Valóban erről hírhedt az Ecotec motor, bár nekem nem eszi egy kicsit sem. Maga a Golf az én szubjektív skálámon sokkal szebb.

Tartós autóknak mondhatóak ezek az autók 1.4 és 1.6 szívó motorral? Használtautó_hu oldalon van egy pár autó ami belefér a költségvetésembe, ezek úgy 6 évesek és 80-120e km körüli futással.

2017. ápr. 6. 20:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi egy 1.4-es 80 lovas 2010-es Golf 6-ot hasznalunk. 117000 kilometernel jarunk, eddig nagyon elegedettek vagyunk vele. Ha barmilyen konkret kerdesed van szivesen valaszolok. Az Astra J-vel sajnos nincs tapasztalatom, de ha hozza az elodjei szintjet, akkor az is egesz okes auto lehet.
2017. ápr. 6. 22:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Én Golfot vennék, már csak az értéktartás miatt is. De a J Astra is dögös. Ha nem vagy egy nyughatatlan típus, a VW szívóbenzinesével nem jársz rosszuk!
2017. ápr. 6. 22:26
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

Az Astra 1298 kg a Golf 1232 kg.

A VW 102 ló/148 Nm az Opel 115 ló/ 155 Nm.

Én az Opelt venném, szerintem jobban is néz ki, meg olcsóbb is az alkatrész hozzá.

Nem eszi az olajat, az a G Astra/B Vectra stb. 1.6-os motorja volt.

Az 1.4 mindkét autóból egy vicc, bár az Opelé még mindig jobb.

2017. ápr. 7. 08:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezek az 1.6 szívók örök motorok. Én is 6-osokat nézegettem, de a TSI-ről sok rosszat olvastam, hallottam, akkor meg nem volt normális 1.6 belőle. Inkább vettem egy full extrás 5-öset, ugyanúgy 1.6-tal.

Nagyon jól megy, de nyilván nem egy versenyautó. Ez az egyetlen ok, amiért egyszer el fogom adni, bármennyire is sajnálom, mert nagyon szeretem. 4-5 év múlva be akarok újítani egy 1.8 - 2.0 turbóbenzinnel.

2017. ápr. 7. 09:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat, mindenkinek jár a "piros pont"!

Egyébként én úgy vagyok vele, hogy inkább többet fogyasszon az autó akár 1 literrel is, de ne álljon meg alattam. Persze használt autónál szinte bármi benne lehet a pakliban, de egy natúr szívó benzinesnél talán kevesebb a rizikó, a hibalehetőség és maga a későbbi fenntartási költsége is. Mint írtam, a leírásomban jelenleg egy C-s Corsát használok újkora óta, és maximálisan meg vagyok elégedve vele, pedig nem egy erőgép a maga 60Le-vel. A vezetési stílusom rugalmas, forgalmi helyzetekhez alkalmazkodok, előzésnél a biztonságra megyek mindig, így talán az 1.4 is beleférne a palettámba, úgy gondolom az 1.6 maximálisan elegendő nekem. Valóban erősebbek az Opel motorok, viszont elvileg zabálják az olajat, sőt nehezebbek is, mint VW konkurensei, árban hasonló, mindkét autó szép. Leginkább a Golf felé húz a szemem, a sok-sok pozitív tapasztalataim alapján viszont Opelnél maradnék. Szervizigényük hasonló lehet, fenntartási költségben az Opel alkatrészben tuti olcsóbb.

Ajjjjj nem tudom melyik legyen :-)

Szerintem a hasonló árfekvésben jobb állapotú autót fogom választani.

2017. ápr. 7. 20:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha esetleg VW-t vennél, tudom ajánlani a márka facebook csoportjait, egy dologban biztos nyerő a VW, az pedig a márkán belüli összetartás. Amíg a BMW-sek szidják egymást a csoportjukban, a többi márkának meg nincs is csoportja :) , addig itt mindenki segít mindenkinek. Adok-veszek csoportból van sok jó minőségű gyári alkatrész, ha valami probléma van az autóddal, és kiírsz azzal kapcsolatban valamit, egy órán belül megmondják, mi a baja(mondjuk egy 6-os 1.6-tal sok baj nem lehet, inkább a régebbi dízelesek szoktak kérdezgetni).

Nekem ugyanaz az 1.6 motor van, mint ami a 6-osokban van, nyomatékosabb, mint a 16 szelepesek, és semmi bajom nem volt vele eddig. De van még egy 1.6 VW 10+ éve a családban, olajcserén kívül annak se kellett a motorjához nyúlni. Szóval ezektől sem kell félni, de ettől függetlenül az Opelé is jó, csak ha ez jobban tetszik, akkor miért vennéd azt.

2017. ápr. 8. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!